Pancerni w grodzie nad Brdą
Re: Pancerni w grodzie nad Brdą
Kilka fotek z pikniku
- Załączniki
-
- DSC02631.JPG (176.49 KiB) Przejrzano 10073 razy
-
- DSC02632.JPG (190.87 KiB) Przejrzano 10073 razy
-
- DSC02634.JPG (196.03 KiB) Przejrzano 10073 razy
-
- DSC02635.JPG (188.39 KiB) Przejrzano 10073 razy
-
- DSC02636.JPG (191.75 KiB) Przejrzano 10073 razy
- Maciej Kulesza
- brak
"Czterej pancerni i pies": 50 lat temu padł pierwszy klaps na planie serialu
Więcej w Onet
http://film.onet.pl/wiadomosci/czterej- ... ialu/7bsh3
9 maja 1966 roku na małych ekranach zawitała sympatyczna załoga czołgu T-34. Nikt nie spodziewał się, że produkcja nie tylko przetrwa na antenie, ale osiągnie taki sukces. Dokładnie 50 lat temu padł pierwszy klaps na planie serialu.
Więcej w Onet
http://film.onet.pl/wiadomosci/czterej- ... ialu/7bsh3
- BYDZIAK 1958
- brak
W końcu doczekaliśmy się oznaczenia miejsca, w którym działa się jedna ze scen nakręcanych w Bydgoszczy. Być może będzie ono przyciągać choćby tych turystów, którzy pamiętają słynny serial. Mnie osobiście to cieszy. Wspominanie postaci sympatycznego Tomka, prostego żołnierza, chyba nie będzie przeszkadzało 'ipeenowi'...
- Załączniki
-
- PTC.JPG (52.65 KiB) Przejrzano 7960 razy
Bydziak, ty tu śmieszkujesz, a to całkiem ciekawy pomysł. 
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Wczorajszy dzień był okazją do skromnego nagłośnienia tematu. Jestem 'za'. Na fb, gdzie więcej osób mogło to zobaczyć, też chyba większość oglądających to akceptowała. Poniżej, dla przypomnienia, kadr - pierwszej sceny z Tomkiem w 'przesmyku'.
- Załączniki
-
- Tomek..JPG (36.05 KiB) Przejrzano 7940 razy
Hallo, jest tu ktoś jeszcze? 
Przybywam z pytaniem.
Dowiedziałam się ostatnio, że w odc 9 ("Zamiana") - konkretnie we fragmencie z barką, gdy Tomek dostaje harmoszkę, zagrał mój krewny, jakiś wujek którego nazwiska niestety nie znam. Podobno wcielił się w rolę tego, który siedzi obok Wichury, śpiewa a potem oddaje swój akordeon Czereśniakowi. Wycięłam kadr z przybliżeniem na twarz.. niestety nie umiem znaleźć nazwiska wśród obsady.. może ktoś orientuje się, kim był ten człowiek? Jak się nazywał? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Iza
)
Przybywam z pytaniem.
- Załączniki
-
- akordeon.jpg (17.82 KiB) Przejrzano 7198 razy
-
Nikos22
Czterej Pancerni i Pies to pamiętam, że za dzieciaka oglądałem z rodzicami prawie w każdą niedzielę chyba po kościele, to już była taka nasza mała tradycja