Exploseum ma już stronę
Re: Explozeum ma już stronę
Jesteśmy wdzięczni Panu Butkiewiczowi i Panu Grochowskiemu za pomoc jednakże do powstania Exploseum przyczyniło się wiele osób i żadna z nich nie jest wymieniona na stronie z nazwiska.
Śmieszne. Do spicia piany gęb zawsze jest wiele. Żenująca informacja. Takie wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że urzędas zawsze ma rację i podeprze swoje argumenty "rzeczowym" uzasadnieniem.
Zapraszamy zatem do Działu Architektury Przemysłowej mieszczącego się przy ulicy Mennica 7, który odpowiada za projekt Exploseum.
Z wielką chęcią wyjaśnimy wszelkie nieścisłości oraz przekona się Pan, że ani Ja ani kolega nie jesteśmy jak Pan to "ładnie" ujął urzędasami.
Z wielką chęcią wyjaśnimy wszelkie nieścisłości oraz przekona się Pan, że ani Ja ani kolega nie jesteśmy jak Pan to "ładnie" ujął urzędasami.
-
Robert Grochowski
- brak
Zgadzam się, że do powstania podziemnej trasy turystycznej na strefie NGL - Betrieb przyczyniło się wiele osób. Pragnę jednak zauważyć, że tylko dwie z nich wpadły w 2004 roku na pomysł trasy turystycznej na NGL, przygotowały kompleksowy projekt który złożyły w 2005 roku w Urzędzie Miasta Bydgoszczy i forsowały go przez następne 3 lata.
Mogę jeszcze zrozumieć, że z różnych względów nie ma o nas słowa na stronie Explozeum. Ale pominięcie całkowitym milczeniem BSMZ ,,Bunkier" - które bądź co bądź za wkład w realizację trasy turystycznej na NGL otrzymało medal Kazimierza Wiellkiego - uważam już za skandal i potwarz.
Jarek jest zbyt skromny, żeby upomnieć się o swoje. Ja nie zamierzam jednak milczeć
Mogę jeszcze zrozumieć, że z różnych względów nie ma o nas słowa na stronie Explozeum. Ale pominięcie całkowitym milczeniem BSMZ ,,Bunkier" - które bądź co bądź za wkład w realizację trasy turystycznej na NGL otrzymało medal Kazimierza Wiellkiego - uważam już za skandal i potwarz.
Jarek jest zbyt skromny, żeby upomnieć się o swoje. Ja nie zamierzam jednak milczeć
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Exploseum, idzie w zaparte. Pisząc "urzędasy" miałem na myśli ten specyficzny sposób działania. Kiedy coś nie pasuje, milczymy, jeżeli można coś pominąć, pomijamy.
Robert jasno określił istotę problemu. Jeżeli chcecie przedstawić historię obiektu, to róbcie to, w sposób uczciwy. Pomijanie milczeniem nazwisk ludzi, wymyślili i przedstawili projekt trasy turystycznej na NGL, kiedy reszta miała to gdzieś, uważam za nieuczciwe. Tak to już jest w naszym kraju, że zwycięstwo ma setkę ojców, a klęska zawsze jest sierotą.
Robert jasno określił istotę problemu. Jeżeli chcecie przedstawić historię obiektu, to róbcie to, w sposób uczciwy. Pomijanie milczeniem nazwisk ludzi, wymyślili i przedstawili projekt trasy turystycznej na NGL, kiedy reszta miała to gdzieś, uważam za nieuczciwe. Tak to już jest w naszym kraju, że zwycięstwo ma setkę ojców, a klęska zawsze jest sierotą.
Exploseum pisze:Jesteśmy wdzięczni Panu Butkiewiczowi i Panu Grochowskiemu za pomoc jednakże do powstania Exploseum przyczyniło się wiele osób i żadna z nich nie jest wymieniona na stronie z nazwiska.
Dziekuje za odpowiedż. Bardzo "dyplomatyczną", aby nie napisać pokrętną. Tylko że nie chodzi o to by wymienic lub nie osoby ktore pomagały w powstaniu Exploseum. Zapewne było ich wiele. Trescią którą kwestionuję i kilka innych osób jest zdanie " ...inicjatywa władz miejskich w kierunku zorganizowania placówki muzealno-turystycznej." Incjatorem nie były władze miejskie ani żadne inne. Incjatorami byli J. Butkiewicz i R. Grochowski ! Na Państwa stronie zabrakło tej jednej, jak ważnej informacji. Tak jak napisałem wczesniej, obecna informacja jest poprostu kłamstwem. Porażajacym jest fakt, że ludzie i instytucje których zadaniem i obowiązkiem jest przekazywanie obiektywnej prawdy zaczynają od jej fałszowania. Rolą historyka jest przedstawianie obiektywnej prawdy, dążenie wszelkimi środkami do jej zgłębienia. Niezależnie czy jest ona mu wygodna, czy też nie. Jeśli tego nie czyni, szczeznąć powinien na śmietniku historii. Sądziłem że czasy kiedy kiedy pisano to co wygodne zamiast tego co prawdziwe już bezpowrotnie minęły. Exploseum uświadomiło mnie że ten czas jeszcze nie minął...
-- 15 maja 2011 --
Exploseum pisze:Zapraszamy zatem do Działu Architektury Przemysłowej mieszczącego się przy ulicy Mennica 7, który odpowiada za projekt Exploseum.
...tylko czy ta wizyta spowoduje że informacja na stronie Exploseum zostanie zmieniona i napiszecie Państwo prawdę?
Pozdrawiam...
W dziale Zwiedzanie na stronie Exploseum pojawiły się szczegóły odnośnie wejścia na teren Muzeum
Pozdrawiamy
Exploseum
Pozdrawiamy
Exploseum
Jak pięknie rozwija się forum Exploseum
szczególnie pierwszy wątek:
http://www.exploseum.pl/forum.html
Na tym forum można wzbogacić wiedzę
Tutaj zrzut ekranu jak by się admin obudził

http://www.exploseum.pl/forum.html
Na tym forum można wzbogacić wiedzę
Tutaj zrzut ekranu jak by się admin obudził

Re: Exploseum ma już stronę
Ciekawy jest wątek o prostytutkach z Tomska. Wymiary, przeciętna waga wiek i cennik:
1 час: 2000 руб.
2 часа:3000 руб.
Ночь: 9000 руб.
Dość drogo. Myślałem, że tak daleko na wschodzie będzie taniej.No ale koszty ogrzewania wysokie.
1 час: 2000 руб.
2 часа:3000 руб.
Ночь: 9000 руб.
Dość drogo. Myślałem, że tak daleko na wschodzie będzie taniej.No ale koszty ogrzewania wysokie.
Ciekawe który tunel prowadzi do Tomska

-
Wojtek Mąka
- brak
jak długo to forum tak wygląda? chyba miesiące. świetna reklama powstałego za unijne pieniadze muzeum i wyjątkowa aktywność pracowników muzeum. Oni biora kasę za utrzymywanie reklamy tych usług czy jest jakaś inna przyczyna?
Żałosne. Ale do fikania to pierwsi
Wojtek
Żałosne. Ale do fikania to pierwsi
Wojtek
Z tego co widzę to pierwszy spam pojawił się ponad miesiąc temu.
bunkier pisze:Z tego co widzę to pierwszy spam pojawił się ponad miesiąc temu.
Jaki spam?
Najpierw Kopernik, który wstrzymał słońce, a ruszył ziemię - bez materiałów wysokoenergetycznych nie udałoby mu się to.
Potem bomba atomowa - jej starszą siostrą była nitrogliceryna.
A teraz cennik usług za wschodnią granicą - czas na zajęcia praktyczne w okolicach DAG (DK 10)
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
No i bydgoski standard, szkoda gadać.
Ja muszę z kilku stron obejrzeć państwową złotówkę przed wydaniem, a tu miliony poszły w cholerę
No ale to realia polskich samorządów, kasa wydawana często bez sensu, brak nadzoru, brak oceny relacji efekt - koszt. Reklamy panienek w sumie byłyby śmieszne, gdyby nie to gdzie się reklamują i za czyje pieniądze to wszystko powstało.
Ja muszę z kilku stron obejrzeć państwową złotówkę przed wydaniem, a tu miliony poszły w cholerę
Situation Normal All F....... Up
Powinna się tym zająć prasa, by nie tylko użytkownicy forum widzieli jak marnuje się pieniądze 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Wojtek Mąka
- brak
Wyczyszczone, lepiej późno, niż wcale.
Ale ten ruski robot jest uparty, ciągle coś tam wrzuca
Ale ten ruski robot jest uparty, ciągle coś tam wrzuca
Cenzura jak za PRLu
Po wejściu na forum pojawia się taki komunikat:
"Tylko członkowie społeczności mogą uczestniczyć w dyskusjach forum. Musisz się zarejestrować lub zalogować."
Po wejściu na forum pojawia się taki komunikat:
"Tylko członkowie społeczności mogą uczestniczyć w dyskusjach forum. Musisz się zarejestrować lub zalogować."
Jest taki komunikat o logowaniu, ale nie ma żadnego aktywnego linku by się zarejestrowac czy zalogować.
Mozliwe, że trzeba złożyć wniosek pocztą.
Mozliwe, że trzeba złożyć wniosek pocztą.
ciekaw jestem ile jeszcze rzeczy trzeba "im" podpowiedzieć tu na forum 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Major Zenchorst
- brak
Wpisy z reklamami panienek do towarzystwa widziałem na forum Exploseum już kilka tygodni temu. Aż do czasu ujawnienia tego faktu na forum Bunkra pracownicy Exploseum nic nie zrobili w tej kwestii. Widać, biedacy są tak zapracowani, że nie mają czasu monitorować nawet swojej strony internetowej.
Powyższy fakt uważam za skandal, zważywszy na fakt, że Exploseum (wraz z jego forum) powstało ze środków unijnych, a obecna działalność Exploseum realizowana jest za pieniądze z naszych podatków. Bo chyba nie powiesz mi panie Exploseum, że utrzymujecie się ze sprzedanych biletów.
Swoją drogą chciałbym widzieć tych pożal się Boże pracowników, gdyby choć miesiąc mieli utrzymać Exploseum na zasadach komercyjnych i z wypracowanych przez siebie pieniędzy opłacać podatki, prąd, media, ZUS, VAT itd.
Może dopiero wtedy zaczęliby dbać o atrakcyjność wystawy i szanować każdego zwiedzającego?
Powyższy fakt uważam za skandal, zważywszy na fakt, że Exploseum (wraz z jego forum) powstało ze środków unijnych, a obecna działalność Exploseum realizowana jest za pieniądze z naszych podatków. Bo chyba nie powiesz mi panie Exploseum, że utrzymujecie się ze sprzedanych biletów.
Swoją drogą chciałbym widzieć tych pożal się Boże pracowników, gdyby choć miesiąc mieli utrzymać Exploseum na zasadach komercyjnych i z wypracowanych przez siebie pieniędzy opłacać podatki, prąd, media, ZUS, VAT itd.
Może dopiero wtedy zaczęliby dbać o atrakcyjność wystawy i szanować każdego zwiedzającego?