"Kukuruźnik"

Pokaż co skleiłeś
AERO
brak

Re: "Kukuruźnik"

Post autor: AERO »

Tak. Ta linia to ślad po motocyklu, czyli złośliwym niszczeniu naszej pracy.
Dużymi nakładami sił i środków, staramy się od kilku lat utrzymać w miarę dobrą nawierzchnię płyty lotnicha.
Daremnie. Wszelkie prośby, groźby i tabliczki info. są notorycznie niszczone, podobnie jak nawierzchnia.
splecha1
brak

Post autor: splecha1 »

Witam
Często bywam z rodziną koło waszego lotniska, lubimy popatrzeć jak latacie modelami. Fajne hobby.
Na forum pfmrc były zdjęcia po (motocyklach) debi… :evil: :evil: :evil: , oprócz drutu kolczastego to ja bym rozsypał jeszcze papiaki
horn3t
brak

Post autor: horn3t »

„Kukuruźnik” rewelacja, taki model to latający skarb.

Na motocykle, quady itp. nic się nie poradzi, to też hobby i pasja. Wszędzie i tam trafiają się mniej odpowiedzialni ludzie, my musimy się uzbroić w modelarską cierpliwość.

Kilka zdjęć lotniska.
1. AERO bacznie czuwa na bezpieczeństwem lotów.
Obrazek
2. Od lewej mój syn Damian z Albatrosem, Janusz (Jancio) z Mega-Bzykiem i Ja z mini Hornetem
Obrazek
3. Albatros Damiana
Obrazek
4. Jak -55 kolegi Piotra Ch. kadrowicza reprezentacji kraju i Mistrza Polski w lataniu modelami swobodnymi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam Krzysiek
Lidka
brak

Post autor: Lidka »

Muszę przyznać racje Aero. Super zdjęcia!. Ps Na modelach sie nie znam ale widać kunszt a jak jeszcze takie coś lata ;) to juz ogóle podziwiam.
AERO
brak

Dotarła do nas tragiczna wiadomość ;
Znany w światku lotniczym i nie tylko, pilot akrobacyjny, pilot PLL LOT i znany modelarz, Marek Szufa , uległ dzisiaj wypadkowi na pikniku lotniczym w Płocku.
Mamy ogromną nadzieję, że pan Marek wyjdzie obronną ręką z tego wypadku.
Nasze umysły i serca są razem z Nim.
Czuwamy, wierzymy i modlimy się .

Bydgoscy modelarze, paralotniarze.

Pierwsze 3 zdjęcia tego wątku przedstawiają pana Marka i Jego model, na zawodach w Toruniu w 2005 r.

Ostatnie zdjęcie pochodzi z zawodów modelarskich, które odbyły się w Myślęcinku, w 2006 r.
Załączniki
Pan Marek, pierwszy z prawej strony , stojący przy ogonie swojego modelu samolotu EXTRA 300
Pan Marek, pierwszy z prawej strony , stojący przy ogonie swojego modelu samolotu EXTRA 300
lipiec 2006 107.jpg (122.06 KiB) Przejrzano 10638 razy
horn3t
brak

...nie ma go już z nami +

...a jeśli z nas
Ktoś legnie wśród szaleńczych jazd,
Czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak.
Znów pełny gaz,
Bo cóż, że spadła któraś z gwiazd,
Gdy cała wnet eskadra pomknie na szlak...
Wojtek Mąka
brak

Post autor: Wojtek Mąka »

horn3t pisze:Na motocykle, quady itp. nic się nie poradzi, to też hobby i pasja. Wszędzie i tam trafiają się mniej odpowiedzialni ludzie, my musimy się uzbroić w modelarską cierpliwość.

Nie chcę rozpętywać zupełnie nie miejscu dyskusji, ale znam człowieka, który przecina im przewody paliwowe w lesie, jak idą w krzaki. na chamstwo i łamanie prawa zawsze jest sposób, tylko trzeba chcieć i nie trzeba sie bać.

pozdr
AERO
brak

Przyznam, że nie rozumiem Twojego postu i tego co w nim sugerujesz :?:
Wojtek Mąka
brak

Post jest napisany po polsku i poza tym, co napisałem wprost, nie ma tam niczego więcej. Żadnych sugestii.

Wojtek
AERO
brak

Kolego Wojtku.

Nie powinieneś się unosić tylko dlatego, że nie potrafię zrozumieć Twojego postu.
Jest on dla mnie niezrozumiały i .....już !
Jedyne co do mnie dociera, to mglista dość sugestia, że chyba ( o zgrozo ) powinniśmy wyłapywać kierowców motocykli oraz quadów i przecinać w tych pojazdach przewody paliwowe :!: :?: :idea:
Czy tak !?
Może źle Ciebie odbieram, ale to nie powód do impertynencji a raczej do wyjaśnienia tego , co miałeś na myśli.

Może jeszcze nie zauważyłeś, że stanowimy ..... zgrany i bardzo przyjaźnie nastawiony do siebie zespół forumowiczów. Darzymy się wzajemnym, ogromnym szacunkiem .

Zdążyłem natomiast zauważyć, że starasz się pisać po polsku. Pragnę Tobie nadmienić, że ów język jest również moim ojczystym.
Przyznam, że na tą chwilę, są mi absolutnie obojętne Twoje wyjaśnienia w tej materii.

AERO
AERO
brak

c.d.
Załączniki
Experymentalny paraplan AERO
Experymentalny paraplan AERO
SDC12349.JPG (112.56 KiB) Przejrzano 10297 razy
Koledzy.
Koledzy.
SDC12901.JPG (57.56 KiB) Przejrzano 10299 razy
Horn3t
Horn3t
SDC12154.JPG (57.41 KiB) Przejrzano 10297 razy
Fotka wyk . przez jednego z modelarzy.
Fotka wyk . przez jednego z modelarzy.
0249650bb5473dd3.jpg (16.46 KiB) Przejrzano 10289 razy
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

AERO kombinator ;)
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
horn3t
brak

Szczerze mówiąc AERO jest prekursorem z tym Paraplanem, który na pozór wydaje się czymś prostym a w rzeczywistości jest jednym z bardziej skomplikowanych i wymagających modeli :shock: . Podziwiam za wytrwałość w ujarzmianiu tego experimentala, który sprawiania wiele pozytywnych emocji na naszym lotnisku. :)
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

horn3t & AERO: może będziecie pisać o planowanych wyjściach czy lotach na lotnisku na górnym tarasie? Czytając forum będzie można się dowiedzieć czy ktoś tam będzie latał i podjechać zobaczyć wasze modele i loty. Ja zawsze nie wiem czy jechać, bo nie mam pewności czy kogoś zastanę, a z AERO nie mam kontaktu mimo prób (email, tel kom) :-(
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
horn3t
brak

GrapHite pisze:horn3t & AERO: może będziecie pisać o planowanych wyjściach czy lotach na lotnisku na górnym tarasie? Czytając forum będzie można się dowiedzieć czy ktoś tam będzie latał i podjechać zobaczyć wasze modele i loty. Ja zawsze nie wiem czy jechać, bo nie mam pewności czy kogoś zastanę, a z AERO nie mam kontaktu mimo prób (email, tel kom) :-(

Generalnie jak jest pogoda lotna, to zawsze jest ktoś z modelarzy na łące koło 18 do zmierzchu. :D
Ostatnio ciężko się zebrać na lotnisku z większą ekipą modelarską bo okres wakacyjny i pogoda kapryśna ale pewnie pod koniec sierpnia wszystko wróci do normy, będzie spory tłok ;)
Ciężko zasygnalizować kiedy latamy bo każdego gonią różne sprawy np. wczoraj o 15 byłem jeszcze w Gdańsku służbowo i nie myślałem o lataniu a koło 18.30 już rozpocząłem pierwszy lot, było także kilku innych modelarzy.
Patrząc na prognozę pogody to wstępnie pewnie jutro polatam. 8-)

-- środa, 6 lip 2011, 23:11 --

W 2006 r. była przygotowana ścieżka dydaktyczna na "górnym tarasie"- "Szlakiem szybowników" poniżej zdjęcie jednej z tablic której już nie ma.
Obrazek
Wojtek Mąka
brak

AERO pisze: Przyznam, że na tą chwilę, są mi absolutnie obojętne Twoje wyjaśnienia w tej materii.

AERO

Witam, no i kto tu się unosi, kolego? uwagi o impertynencji są zbyt daleko posuniete - więc teraz to ja nie rozumiem, o co Ci chodzi. :)

Wojtek
AERO
brak

Stareńki model szybowca swobodnie latającego, dla najmłodszych modelarzy.
Konstrukcja z lat 70 .
Załączniki
P1011162.jpg
P1011162.jpg (42.58 KiB) Przejrzano 10148 razy
Andrzej
brak

Post autor: Andrzej »

Bardzo podobne do "Jaskółki" (z lat 60-tych).
AERO
brak

Zgadza się ;)
horn3t
brak

Współczesna wyczynowa wersja takich modeli nie koniecznie dla najmłodszych.
Ogromny skok technologiczny w modelach swobodnie latających.
Model mojego syna
Obrazek
ODPOWIEDZ