Poligon w ogniu - inscenizacja
-
Robert Grochowski
- brak
Re: Poligon w ogniu - inscenizacja
Krok za krokiem przeszliśmy od nasypu bocznicy kolejowej (?) po wieżą wodną. Kto wie, może byliśmy tam po raz ostatni 
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Szkoda że mnie tam nie było umieram z ciekawości co tam dokładnie znalezliście ?
- Maciej Kulesza
- brak
Brakowało mi przy wystąpieniu prelegentów rzutnika i prezentacji multimedialnych. Jak wsłuchiwałem się w głosy widzów, bardzo chcieli zobaczyć rakietę na "żywo". Ja prywatnie byłem ciekaw wyników prac archeologicznych Roberta i Jarka.
I jednocześnie pytanie do Roberta.
Robert będzie można gdzieś zobaczyć wyniki badań?
Poniżej kilka zdjęć z inscenizacji

Więcej zdjęć znajdziecie tutaj
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... wonej.html
I jednocześnie pytanie do Roberta.
Robert będzie można gdzieś zobaczyć wyniki badań?
Poniżej kilka zdjęć z inscenizacji

Więcej zdjęć znajdziecie tutaj
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... wonej.html
-
Robert Grochowski
- brak
Dla ścisłości: w badaniach brały udział trzy osoby: moja skromna osoba, Jarek i Sławek.
To co udało nam się zrobić to dopiero wstępne rozpoznanie strefy poligonu. Na przyszły rok planowane jest poszerzenie zakresu badań, zarówno terytorialne jak i w sposobie dokumentowania i eksploracji.
Kwesta interpretacji wyników badań to zagadnienie wykraczające poza moje możliwości. Do tego niezbędne jest powołanie ,,Zespołu do badań poligonu Heidekraut". Nasza sobotnia wycieczka tylko potwierdziła taką konieczność. Niezbędna jest kolektywna współpraca fachowców z różnych dziedzin. Jeśli wyniki badań będą opublikowane, to tylko w ramach takiego zespołu.
To co udało nam się zrobić to dopiero wstępne rozpoznanie strefy poligonu. Na przyszły rok planowane jest poszerzenie zakresu badań, zarówno terytorialne jak i w sposobie dokumentowania i eksploracji.
Kwesta interpretacji wyników badań to zagadnienie wykraczające poza moje możliwości. Do tego niezbędne jest powołanie ,,Zespołu do badań poligonu Heidekraut". Nasza sobotnia wycieczka tylko potwierdziła taką konieczność. Niezbędna jest kolektywna współpraca fachowców z różnych dziedzin. Jeśli wyniki badań będą opublikowane, to tylko w ramach takiego zespołu.
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
- Maciej Kulesza
- brak
Dziękuję Robercie za informację.
Będę więc spokojnie czekał na wyniki badań.
Pozdrawiam
Będę więc spokojnie czekał na wyniki badań.
Pozdrawiam
Swoje zdjęcia właśnie umieściłem na swoim blogu www.warlinski.blogspot.com. Zapraszam do zerknięcie, bo trochę się tego nazbierało 
Jako bonus panorama z miejsca akcji:
http://www.fichu.net/host/graphite/wier ... pano01.jpg
Jako bonus panorama z miejsca akcji:
http://www.fichu.net/host/graphite/wier ... pano01.jpg
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ A czy to Ciebie widać poniżej, jako dzielnego fotografa na placu boju? 
Maciej Kulesza pisze:(...)
(..)
tak to ja... dzielny fotograf 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Maciej Kulesza
- brak
Pozdrawiam
- BYDZIAK 1958
- brak
Zbliża się kolejna inscenizacja.
Budowana rakieta została ułożona na przyczepie i na niej, zanim odjedzie na pokazy, będzie kończona.
(Nie mogłem znaleźć właściwego, aktualnego tematu dla tych zdjęć.)
Zdjęcia wprost z 'placu budowy'.
Budowana rakieta została ułożona na przyczepie i na niej, zanim odjedzie na pokazy, będzie kończona.
(Nie mogłem znaleźć właściwego, aktualnego tematu dla tych zdjęć.)
Zdjęcia wprost z 'placu budowy'.

- Załączniki
-
- R1.JPG (57.38 KiB) Przejrzano 3050 razy
-
- R2.JPG (41.24 KiB) Przejrzano 3050 razy