^^^ Ta Wanda, wygląda na dosyć duży statek. Nie licząc masztów, może mieć ze sześć metrów wysokości, licząc od lustra wody. Po Brdzie pewnie nie pływała, wiadomo, przeszkodą były by mosty. Może pływała po Wiśle? Zdjęcie mogło być również zrobione na jakiejś przystani np.Trójmiasta...
Zdjęcie z 1939 roku, przypomina również o pewnych dawnych zwyczajach.
Choć nie jestem już młody, to zaliczam się do pokolenia 'nowej mody'. Na tym zdjęciu widzimy trzech panów w ... kapeluszach. Nie do pomyślenia wtedy było 'występować' bez niego. Mój ojciec i starsi sąsiedzi zachowali do końca 'przyzwyczajenie do kapelusza'. Kilku moich rówieśników, gdy 'dorośliśmy', również próbowało się nimi przyozdobić. Ja, przeciwnie, uważałem kapelusz za 'staroświecki'... I nigdy w nim nie chodziłem.
Gdy w głowę było zimno, -zakładałem i zakładam czapkę, - praktycznie i ciepło.
AERO pisze:Kolejne , dość banalne zdjęcie . Widoczny tor tramwajowy i kamienny szaniec za pomnikiem .
Ratusz w remoncie . Trudno mi określić precyzyjnie czas wyk. tego zdjęcia . Czy to lata jeszcze 70 , czy już 80 lub 90

^^^ Mogą to być lata osiemdziesiąte, ze wskazaniem lekko w stronę końcówki siedemdziesiątych. Podpowiedzią może być data 'malowania' ratusza, - widać przy ścianach rusztowania.