Plac Teatralny
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Re: Plac Teatralny
Tu jest TEATR MIEJSKI
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Bydziak, z dedykacją dla Ciebie do twoich zdjęć porównawczych
- Załączniki
-
- Plac teatralny.jpg (157.2 KiB) Przejrzano 8288 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Dzięki. Znam ten widok i już kiedyś myślałem nad takim zestawem. To, co do tej pory mnie powstrzymywało, to niemal brak wspólnych punktów odniesienia. Inaczej położony most.. Właściwie, pozostały brzegi rzeki, ale i one są już inne... Ale nie wykluczam tego, że kiedyś to zrobię
Dodam przy okazji, że widok ze 'skośnym teatrem' miałem prawie skończony... Ale dużo poświęconego czasu i kombinacji poszło na marne, bo przypomniał mi się inny, 'szerszy plan' tego obszaru, lepiej nadający się do tej wizualizacji. W nim właśnie umieszczę bryłę teatru z innej pocztówki, choć o nieco gorszej rozdzielczości...
Zdradzę tylko, że np. budynek równoległy do Brdy, 'buduję' z kilku elementów tego oryginału, stojącego kiedyś za teatrem. (Jest to czasochłonne, ale mówię sobie, że układam puzle... )
Dodam przy okazji, że widok ze 'skośnym teatrem' miałem prawie skończony... Ale dużo poświęconego czasu i kombinacji poszło na marne, bo przypomniał mi się inny, 'szerszy plan' tego obszaru, lepiej nadający się do tej wizualizacji. W nim właśnie umieszczę bryłę teatru z innej pocztówki, choć o nieco gorszej rozdzielczości...
Zdradzę tylko, że np. budynek równoległy do Brdy, 'buduję' z kilku elementów tego oryginału, stojącego kiedyś za teatrem. (Jest to czasochłonne, ale mówię sobie, że układam puzle... )
- Załączniki
-
- PT za t.jpg (77.69 KiB) Przejrzano 8276 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Obiecywałem pokazać moją wizualizację placu, ze 'skośnym teatrem'...
Zdecydowałem się zrobić to, lecz nie tutaj. Wstawiłem ją do działu "Zdjęcia zwykłe i mniej zwykłe".
Zdecydowałem się zrobić to, lecz nie tutaj. Wstawiłem ją do działu "Zdjęcia zwykłe i mniej zwykłe".
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Nawiązując do powracającego tematu odbudowy teatru, oto jak Niemcy wyobrażali sobie w 1940 roku jego rozbudowę wzdłuż ul. Focha
Udało mi się znaleźć 11 szkiców/planów/rysunków dotyczących tego projektu
Dodaję również wycinek żeby pokazać szczegóły.
Udało mi się znaleźć 11 szkiców/planów/rysunków dotyczących tego projektu
Dodaję również wycinek żeby pokazać szczegóły.
- Załączniki
-
- Plan niemiecki.jpg (136.27 KiB) Przejrzano 8190 razy
-
- Plan niemiecki wycinek.jpg (170.99 KiB) Przejrzano 8190 razy