Komin na Babiej Wsi
Moderator: krajan
Re: Komin
Edelweiss pisze:Ja pamiętam... Nawet nie zauważyłam, kiedy go rozebrali. Był i nagle zniknął.
dokładnie jak ja
pamiętam, że hasło Masy Krytycznej brzmiało:
"spotykamy się pod kominem przy Łuczniczce"
ostatnio przejeżdżając przez wałcz widziałem świetnie zagospodarowany taki komin... zagospodarowany jeśli tak to można powiedzieć. Na kominie było umieszczone logo sieci handlowej (duuuży baner) coś jak na słupie przy Fordońskiej przed Galerią Pomorską. Komin uchowany ale i przydaje się po dzisiejszy czas! Bo najprościej wyburzyć pod pretekstem "że się przechyla"...
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Re: Komin
GrapHite pisze:Edelweiss pisze:Ja pamiętam... Nawet nie zauważyłam, kiedy go rozebrali. Był i nagle zniknął.
dokładnie jak ja
pamiętam, że hasło Masy Krytycznej brzmiało:
"spotykamy się pod kominem przy Łuczniczce", a teraz...
ostatnio przejeżdżając przez wałcz widziałem świetnie zagospodarowany taki komin... zagospodarowany jeśli tak to można powiedzieć. Na kominie było umieszczone logo sieci handlowej (duuuży baner) coś jak na słupie przy Fordońskiej przed Galerią Pomorską. Komin uchowany ale i przydaje się po dzisiejszy czas! Bo najprościej wyburzyć pod pretekstem "że się przechyla"...
na górnym śląsku takie funkcje spełniają wieże wyciągowe
- TheTerminaThor
- brak
Re: Komin na Babiej Wsi
W miejscu komina ma powstać superluksusowy i najwyższy w Bydgoszczy. Najwidoczniej usunięto, aby nie robić kłopotów deweloperowi - kto mógłby jeszcze "wyciąć mu numera" i załatwić wpis obiektu do rejestru zabytków.
...zasada stara: jest obiekt, jest problem - nie ma obiektu, nie ma problemu.
...zasada stara: jest obiekt, jest problem - nie ma obiektu, nie ma problemu.
...dlaczego w XXI wieku musimy być ludźmi renesansu? 
TheTerminaThor pisze:W miejscu komina ma powstać superluksusowy i najwyższy w Bydgoszczy. ....
Nie wiem czy dobrze rozumiem - ale w tym miejscu nie ma powstać żaden budynek.
- TheTerminaThor
- brak
krajan pisze:TheTerminaThor pisze:W miejscu komina ma powstać superluksusowy i najwyższy w Bydgoszczy. ....
Nie wiem czy dobrze rozumiem - ale w tym miejscu nie ma powstać żaden budynek.
Przejęzyczenie w edycji zdania, przykro mi - już wyjaśniam - ma tam powstać apartamentowiec:
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... usowo.html
PS. Chyba muszę wrócić do przyjaciela-alkoholu, bo zbyt dużo błędów zaczynam trzaskać
Alkohol to rzeczywiście wspaniały przyjaciel !
Wracaj do niego śmiało a później ...coś napisz !
- TheTerminaThor
- brak
AERO pisze:Alkohol to rzeczywiście wspaniały przyjaciel !
...byłem przekonany, że kto, jak kto, ale niejaki AERO potrafi utrzymać pewien poziom dyskusji...
Chyba się myliłem...
Szkoda.
Nie musimy czytać o Twoich słabościach, jeżeli uważasz za przyjaciela alkohol to tylko współczuć. To forum czyta również młodzież i weź to pod uwagę.
.....
Nie przypominam sobie ... prowadzenia dyskusji z Tobą !
Nazwałbym to inaczej .
W sprawie mojego poziomu , lepiej nie zabieraj głosu !
Pilnuj swojego i tego, co piszesz ! ( dla własnego dobra )
Uważniej czytaj to , co do Ciebie piszą inni !
Określenie "nijaki" zatrzymaj dla SIEBIE, bo ja sobie tego STANOWCZO nie życzę !
PRZYJACIÓŁ również mamy zdecydowanie innych !
Jeszcze jedno ;
Dot :
Wątek "Zabytkowe Wagony "
Nie noś ostrych narzędzi w kieszeniach , bo mogą trwale okaleczyć Twoją męskość !!!
Nie przypominam sobie ... prowadzenia dyskusji z Tobą !
Nazwałbym to inaczej .
W sprawie mojego poziomu , lepiej nie zabieraj głosu !
Pilnuj swojego i tego, co piszesz ! ( dla własnego dobra )
Uważniej czytaj to , co do Ciebie piszą inni !
Określenie "nijaki" zatrzymaj dla SIEBIE, bo ja sobie tego STANOWCZO nie życzę !
PRZYJACIÓŁ również mamy zdecydowanie innych !
Jeszcze jedno ;
Dot :
Wątek "Zabytkowe Wagony "
Nie noś ostrych narzędzi w kieszeniach , bo mogą trwale okaleczyć Twoją męskość !!!
- TheTerminaThor
- brak
bunkier pisze:Nie musimy czytać o Twoich słabościach, jeżeli uważasz za przyjaciela alkohol to tylko współczuć. To forum czyta również młodzież i weź to pod uwagę.
...fakt, że ta wstawka była absolutnie niepotrzebna - miałem kiedyś problem z tym "przyjacielem", ale już, na szczęście, nie mam - należało to czytać w tym kontekście.
Uważam jednak, iż do osobistych wycieczek służy bardziej priv, niż publiczne forum - i nie mam tutaj na myśli postu w kwestii "alkoholu", ale ostatni, który pojawił się ze strony AERO.
Tekst typu: "Pilnuj swojego i tego, co piszesz ! ( dla własnego dobra )" - rozpatruję w kategoriach groźby, a sobie "tego STANOWCZO nie życzę !".
W którymś z postów wspomniałem swoją wizytę na forum "wykopywaczy skarbUF" i moje z niej wrażenia - mam uczucie, że niektórzy często "tam" bywają i zdaje się, że zaczynają przenosić tamtejsze maniery, obniżając poziom rozmów na "Bunkrze"...
Jeśli moderator uważa, że moje zaistnienie tutaj oraz inicjatywy, z którymi wychodzę są prymitywne i bezwartościowe (co wyczytałem między wierszami w ripoście AERO), to proszę o usunięcie wszystkich wątków i postów mojego autorstwa oraz natychmiastową dezaktywację konta.
POZDRAWIAM