Od 11 sierpnia ruszamy z badaniami archeologicznymi na zamku w Nowym Jasińcu. Tym razem kopać będziemy w fosie zamkowej, pomiędzy wieżą bramną a przedzamczem. Badania są otwarte - zapraszam wszystkich Przyjaciół z forum na wizytę w ruinach krzyżackiej warowni.
Kopiemy przynajmniej 2 tygodnie, od poniedziałku do soboty, w godzinach 8.00 - 16.00. Zatem - do zobaczenia w wykopie.
Badania w Nowym Jasińcu
-
Robert Grochowski
- brak
Badania w Nowym Jasińcu
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Re: Badania w Nowym Jasińcu
Robert, proponuję żeby zorganizować "widzenie" np po pierwszym tygodniu "kopania".
My nie będziemy zbytnio głowy zawracać, a jednocześnie po kilku dniach jest szansa, że będziesz miał się czym pochwalić
My nie będziemy zbytnio głowy zawracać, a jednocześnie po kilku dniach jest szansa, że będziesz miał się czym pochwalić
właśnie byłem dziś w NJ. Chciałem próbować zorganizowac ekspedycję
Właściciel jest na tak. Rozmawiałem z nim na festynie i potem na samym zamku. Więc ja się dokładam wszystkimi moimi skromnymi możliwościami.
"Cudze wiedzieć rzeczy ciekawość jest, a swoje potrzeba"
Andrzej Maksymilian Fredro
Andrzej Maksymilian Fredro
-
Robert Grochowski
- brak
Spokojnie Aleks - nikt nie będzie przeszkadzał. Archeologia ma służyć nie archeologom, lecz całemu społeczeństwu (a przynajmniej jego świadomej części). Pomysł na gremialną wizytę po tygodniu prac jest ciekawy. Musimy tylko sprecyzować termin.
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć