Pozostałości po budowie MPO
Moderator: krajan
Pozostałości po budowie MPO
Gdzie to straszy ?
- Załączniki
-
- SDC13343.JPG (55.55 KiB) Przejrzano 11121 razy
Re: Straszydło
E.. no nie doceniasz Nas 
Ja wiem, ale nie powiem
Ja wiem, ale nie powiem
Doceniam bardzo. 
To tzw. nowoczesna ruina często w towarzystwie z "pomnikiem betoniarza" - ostatnio coraz rzadszy obiekt (niestety nie mam zdjęcia pod ręką) 
każdy kto mieszka dłużej w Bydgoszczy chyba zna to miejsce 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Tak, często tamtędy przejeżdżam rowerem 
brr zawsze przerażało mnie to miejsce. bardzo nie lubie takich niezabezpieczonych obiektow, balkonow bez barierek itp
Świetna reklama Zawiszy. Śmigam tam dwa razy dziennie do centrum.....miałem tam działkę......fajny klimat.
Nie mówcie nic o fajnym klimacie, bo zaraz władze zrobią wszystko żeby się go pozbyć, nawet środki się znajdą...
- night prowler
- brak
- Kontakt:
Ostatnio przejeżdżaliśmy tamtędy podczas powrotu z Grudziądza
A swoją drogą mam pomysł na nowy (pod)dział na forum
A swoją drogą mam pomysł na nowy (pod)dział na forum
Tak... piękna reklama Zawiszy, ktoś się bardzo postarał, tydzień temu na stadionie również i w świetle ostatnich wypadków- "Zawisza na zawsze" brzmi smutno. Ostatecznie jeśli maja tyle energii to mogli zdemolować tą hale na zdjęciu i pewnie żaden buldożer nie miał by co poprawiać. Tylko po co burzyć to co jest do wyburzenia..lepiej to co nowe, większy prestiż. Szkoda, że tak jak w stolicy władza nie może poradzić sobie z garstka oszołomów, tak i w Bydgoszczy z dwustu osobową grupa nie poradziło sobie tysiąc policjantów. Tacy ludzie rzucają cień na normalnych kibiców, w warszawie na normalnych katolików, prostu zwykłych normalnych Polaków.
Przepraszam, ze tak trochę nie na temat, ale dawno nic nie pisałam i trochę poleciało... A jeszcze dodam, ze nie lubię piłki nożnej chociaż trenuje ja mój syn i czasem przypadkiem zostaje kompletnie beznamiętnym obserwatorem meczu i tym sposobem widziałam jak na meczu w Poznaniu bawili się kibice. Pięknie!!! Czyli można!
Przepraszam, ze tak trochę nie na temat, ale dawno nic nie pisałam i trochę poleciało... A jeszcze dodam, ze nie lubię piłki nożnej chociaż trenuje ja mój syn i czasem przypadkiem zostaje kompletnie beznamiętnym obserwatorem meczu i tym sposobem widziałam jak na meczu w Poznaniu bawili się kibice. Pięknie!!! Czyli można!
..... niestety. To co napisała Lidka to święta prawda. Grupa kiboli, całkiem spora trzeba o tym pamiętać, rozwaliła fajną imprezę. Jak można nazwać kibica, który swoim działaniem przekreśla dokonania klubu
Debil, oszołom ??? A może zdrajca i dywersant
Czas aby jednoznacznie określić tego typu ekscesy. Ludzie którzy tak się zachowują, mają na celu zniszczenie Zawiszy
Zatem nie powinni nosić barw klubowych i wchodzić na stadion. I to DOŻYWOTNIO.
seth pisze:Zatem nie powinni nosić barw klubowych...
Nie wiem czy widziałeś, ale duża większość huliganów walczących z policją nie miała barw Zawiszy tylko ŁKS'u. Co do samej zadymy to mnie wkurzyła niesamowicie! Byłem na płycie stadionu od 17:00 i obserwowałem całe wydarzenie do samego końca (a to co zostało na koniec zobaczyć możecie na www.warlinski.blogspot.com).
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
GrapHite pisze:seth pisze:Zatem nie powinni nosić barw klubowych...
Nie wiem czy widziałeś, ale duża większość huliganów walczących z policją nie miała barw Zawiszy tylko ŁKS'u. Co do samej zadymy to mnie wkurzyła niesamowicie! Byłem na płycie stadionu od 17:00 i obserwowałem całe wydarzenie do samego końca (a to co zostało na koniec zobaczyć możecie na http://www.warlinski.blogspot.com).
Ostatecznie nie ważne w jakie barwy są przebrani zwykli chuligani nadal są porostu chuliganami a nie kibicami, jednak faktycznie przykre jest, że niektórzy przebrali się w barwy Zawiszy. Dzisiaj pierwszy września skojarzenia nasuwają się same, przebieranie mundurów- dywersja.
No i a propos tego co pisałam wcześniej, przypomniało mi się co niedawno powiedział syn - są
kibice i kibole i są katolicy i katole.... no i zwykli chuligani.
nikt w nikogo się nie przebierał...
po za tym masz całkowitą rację
Tja, kibice ŁKSu przebrani w barwy Zawiszy zostali zrzuceni na spadochronach w Lesie Gdańskim i dokonali antybydgoskiej prowokacji
No ja proszę....
Do kitu to jest policja. Kibole byli widoczni na mieście na długo przed meczem i już wtedy powinni być zatrzymani, zawróceni itp. Np. około 16.30 spora grupa kiboli czekała w korku na Jana Pawła przed Rondem Toruńskim, z nudów powyłazili z samochodów i łazili po trawniku i między autami. Pociąg też zatrzymali jeszcze na dojeździe do dworca. A siły porządkowe? Bez komentarza.
Do kitu to jest policja. Kibole byli widoczni na mieście na długo przed meczem i już wtedy powinni być zatrzymani, zawróceni itp. Np. około 16.30 spora grupa kiboli czekała w korku na Jana Pawła przed Rondem Toruńskim, z nudów powyłazili z samochodów i łazili po trawniku i między autami. Pociąg też zatrzymali jeszcze na dojeździe do dworca. A siły porządkowe? Bez komentarza.
Situation Normal All F....... Up
mam prośbę - zakończyć temat, bo to nie miejsce do tej dyskusji, tymbardziej, że nie znacie dokładnie tematu... poadać możemy (popisać) o tym na innych forach (tematycznych), a tu uważam, że są lepsze tematy do dyskusji
Czy ktoś wie co miało tam stać? (pytanie tyczy się tematu
)
Czy ktoś wie co miało tam stać? (pytanie tyczy się tematu
GrapHite pisze:nikt w nikogo się nie przebierał...
No cóż chyba znów się nie zrozumieliśmy ...wytłumaczę Ci to dokładniej i bardzo krótko. Uważam, że zwykli chuligani przebierają się w barwy kibiców rożnych drużyn- czasem Zawiszy i to może być szczególnie przykre- bo to im pozwala kręcić zadymy. I bardzo proszę nie nad interpretować tego co mówię, bo ja tego nie robię.
zmieniamy temat
bo tu się jakaś zadyma skręci 
Możemy zmienić ten temat. Jednak i ja tam byłem i co innego widziałem, niż Ty. Chodziłem na mecze Zawiszy kiedy była w IV lidze. Przeżyłem też, skandal związany z Hydrobudową. Zawsze, uważałem kibiców Zawiszy za ludzi zdyscyplinowanych. Aż, tu nagle prowokacja czy dywersja ????
GrapHite, z całym szacunkiem, ale to nasi przybili gwóźdź do tej trumny. A mnie, po tylu latach chodzenia na mecze, stan taki wku......rza.
GrapHite, z całym szacunkiem, ale to nasi przybili gwóźdź do tej trumny. A mnie, po tylu latach chodzenia na mecze, stan taki wku......rza.