Radiowe Centrum Nadawcze – Kabat. Zapraszamy na zwiedzanie
Re: Radiowe Centrum Nadawcze – Kabat. Zapraszamy na zwiedzanie
Jeżeli mogę zadysponować to proponuję żeby Maciej Ciebie zabrał.
-
billbydzia
- brak
- Kontakt:
Witam
Jest jeszcze jakieś wolne miejsce
Jest jeszcze jakieś wolne miejsce
Jutro dam Ci znać. Jak narazie jest komplet.
Możesz jechać ze mną. 
"Cudze wiedzieć rzeczy ciekawość jest, a swoje potrzeba"
Andrzej Maksymilian Fredro
Andrzej Maksymilian Fredro
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
andant pisze:Możesz jechać ze mną.
Nie chodzi o miejsce w samochodzie ale o ograniczoną liczbę osób, które mogą wejść na teren RCN.
taka zapowiedź zdjęć z wyjazdu 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Kilka ich tam widać 
czy mi się wydaje czy widać upadki bomb? u góry po lewo i prawo... 
cierpliwości... fotki się produkują wraz z relacją

:arrow: nikt nie mówił, że będzie łatwo

prawda Mercur?
cierpliwości... fotki się produkują wraz z relacją

:arrow: nikt nie mówił, że będzie łatwo

prawda Mercur?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Wow, to jakieś zombi atakowały w lesie też
?
Co do fot, moje też w produkcji

Co do fot, moje też w produkcji

kutfa - Seba - mega foty z tym kontrastem... łoł
ile ludzi tyle różniących się od sibie zdjęć...
poczakaj pojawi się relacja to zdjęcia przeniesiemy do odpowiedniego wątku! foty zrobią furore mówi Ci - dałeś radę
ile ludzi tyle różniących się od sibie zdjęć...
poczakaj pojawi się relacja to zdjęcia przeniesiemy do odpowiedniego wątku! foty zrobią furore mówi Ci - dałeś radę
GrapHite pisze:nikt nie mówił, że będzie łatwo
![]()
prawda Mercur?
Ale faaaaajneeee
Czy ja mam pozwolenie na wykorzystanie tego zdjęcia ???
Jeśli tak, to proszę o podesłanie tej foty na moj mail
Wrzucam mapkę rejonu naszej wycieczki, może komuś się przyda podczas szwendania w okolicy. Szkic zrobiłem na podstawie mapy tego rejonu, wydanej w 1944r.
Czarne linie to przebieg głównych dróg przez wieś Grosswalde / Kabat, poza terenem RCN ich układ nie zmienił się nic.
Ruda pętla - trasa naszego marszu w poszukiwaniu cmentarza.
Czerwony punkt - cmentarz, właściwie cmentarze, bo były dwa, jeden większy którego pozostałości powinny się znajdować na terenie RCN (wewnątrz krzywej ósemki widocznej na mapce) i drugi mniejszy który był celem naszego "poszukiwania". Jak widać byliśmy blisko, tylko przeszliśmy za daleko.
Niebieskie punkty - zabudowania / gospodarstwa, dwie lokalizacje opisałem, są to szkoła (obecnie na terenie RCN) oraz folwark Kabat (cztery punkty na wschodnim skraju wsi)
Zielony punkt - Szwedzka Góra, najwyższy punkt orientacyjny w okolicy (poza masztami oczywiście).
Czarne linie to przebieg głównych dróg przez wieś Grosswalde / Kabat, poza terenem RCN ich układ nie zmienił się nic.
Ruda pętla - trasa naszego marszu w poszukiwaniu cmentarza.
Czerwony punkt - cmentarz, właściwie cmentarze, bo były dwa, jeden większy którego pozostałości powinny się znajdować na terenie RCN (wewnątrz krzywej ósemki widocznej na mapce) i drugi mniejszy który był celem naszego "poszukiwania". Jak widać byliśmy blisko, tylko przeszliśmy za daleko.
Niebieskie punkty - zabudowania / gospodarstwa, dwie lokalizacje opisałem, są to szkoła (obecnie na terenie RCN) oraz folwark Kabat (cztery punkty na wschodnim skraju wsi)
Zielony punkt - Szwedzka Góra, najwyższy punkt orientacyjny w okolicy (poza masztami oczywiście).
- Załączniki
-
- mapka.jpg (78.88 KiB) Przejrzano 6217 razy
Marcin pisze:Czerwony punkt - cmentarz, właściwie cmentarze, bo były dwa, jeden większy którego pozostałości powinny się znajdować na terenie RCN (wewnątrz krzywej ósemki widocznej na mapce) i drugi mniejszy który był celem naszego "poszukiwania". Jak widać byliśmy blisko, tylko przeszliśmy za daleko.
Dobrze szliśmy w kierunku cmentarza, tylko zachciało nam się dłuższego spaceru
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Na polskiej mapie na terenie gdzie znajdował się folwark zaznaczona jest również leśniczówka.
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Marcin pisze:Zielony punkt - Szwedzka Góra, najwyższy punkt orientacyjny w okolicy (poza masztami oczywiście).
Marcin faktycznie zaznaczył najwyższy punkt w rejonie (116 metrów lub według innych map 115,9m.) ale nie jest to Szwedzka Góra
Ta znajduje się bardziej na południe od wskazanego punktu i o dziwo ma 98-110 metrów w zależności od tego jak czytać mapę. Tak więc w okolicy znajduje się jeszcze kilka punktów wyższych od niej.
- Załączniki
-
- Kabat.jpg (137.98 KiB) Przejrzano 6134 razy