Co to za budowla

Dział rozpoznania. Tutaj również można zadawać pytania na tematy związane z tematyką forum.
Awatar użytkownika
Ewing
Admin
Admin
Kontakt:

Co to za budowla

Post autor: Ewing »

Czy ktoś wie co to za budowla widoczna na zdjęciach? Do środka niestety nie udało mi się zajrzeć. Obiekt znajduje się w Koronowie. Patrząc na drzewa go porastające widać, że jest dość wiekowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Thure
brak

Co to za budowla

Post autor: Thure »

Podoba mi się taka architektura. W którym miejscu Koronowa? Może to jakiś obiekt gospodarczy.
Awatar użytkownika
Ewing
Admin
Admin
Kontakt:

Co to za budowla

Post autor: Ewing »

Thure pisze:Podoba mi się taka architektura. W którym miejscu Koronowa? Może to jakiś obiekt gospodarczy.

Obiekt znajduje się na skrzyżowaniu drogi prowadzącej od pomnika upamiętniającego zwycięstwo nad Krzyżakami z drogą prowadzącą z koronowa do Sokole Kuźnicy. Również zastanawiałem się nad jego gospodarczym przeznaczeniem. Ciekawe tylko, czy dobudowany jest do tej górki, czy też górka to część tego obiektu ;-)
mercur
brak
Kontakt:

Co to za budowla

Post autor: mercur »

Z tego co wiem od mojego Teścia - rodowitego Koronowiaka, to pozostałość po jakieś remizie czy czymś takim... Postaram się dziś dowiedzieć czegoś więcej od osób związanych z Koronowem.

-> Z ostatniej chwili: obiekty na zdjęciach to pozostałości po miejscu gdzie produkowano Kalafonię. W pewnym momencie obiekt uległ spaleniu i pozostały tylko widoczne na zdjęciu fundamenty. Potem były tam też magazyny PSS SPołem. Jeśli szanowne towarzystwo jest zainteresowane, mogę załatwić wejście do tej budowli.
Pozdry,
::- mercur -::
http://www.baza44.pl
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Co to za budowla

Post autor: GrapHite »

mercur pisze:Jeśli szanowne towarzystwo jest zainteresowane, mogę załatwić wejście do tej budowli.

jak najbardziej ! przy okazji robienia porzadkow na cmentarzu mozna by zajrzec i tu :twisted:
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Thure
brak

Co to za budowla

Post autor: Thure »

No i oczywiście zobaczyć most kolejki wąskotorowej. Dworzec niestety rozebrano. Można by również umówić się na zwiedzanie znajdującej się w Rynku Izby muzealnej.
mercur
brak
Kontakt:

Co to za budowla

Post autor: mercur »

Spoko... Już to nagrywam.

Jak dalej będziemy mieli z pomysłami to równie dobrze możemy rozbić jakiś obóz na tydzień pod Koronowem?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pozdry,
::- mercur -::
http://www.baza44.pl
ODPOWIEDZ