Miałem rower Wagant, a następnie Passat. To był cud techniki z bydgoskiego Rometu: rower turystyczny Passat był dla mnie jak Rols Royce. Jaka szkoda, że nie mam jego zdjęcia.
A może w owym katalogu masz również Motorynkę Romet? Miałem czerwoną, a następnie została przemalowana na zielono. Paliła około 2l/100km. Moja śmigała 46 km/h (wg producenta 40km/h). Tata zmienił mi zębatkę napędową. Były dwa biegi. Jedynka na dół i dwójka na góry. To były czasy. Też nie mam żadnego zdjęcia.
Poniższe zdjęcie pochodzi z albumu wydanego w 1984r. i jest opatrzone komentarzem: "Na taśmie jednego z największych producentów rowerów Zakładów Rowerowych PREDOM-ROMET" ~fot I. Bańkowski
witam posiadam polcross 2 nie moge znalezc zadnych inf na jego temat wkrotce umieszcze foty przed odnowieniem i po rower z lat 70 jesli ktos posiada jakikolwiek strzepek papieru odnosnie tego modelu proszze o kontakt arkowski@o2.pl pozdrawiam
miałem w dzieciństwie rower motocross typ 5411 oddałem kuzynowi i dostałem sprint 2 super wspomnienia kuzyn wyrzucił na smietnik nie moge odżałowac pozdrawiam założyciela forum mega pozytywny pomysł
Ja mam Ogara 205 do renowacji - oryginał po dziadku mojej żonki. Jest troszkę zapuszczony - zrobię mu kompletną renowację lakieru, z piaskowaniem i podwójną warstwą lakieru proszkowego. Właściwie to miałem fotki tego Ogara na forum dwusuwy.pl ale serwis przestał funkcjonować i nie mam już dostępu do tych foto
Ładnie utrzymany:) Pogratulować:) Ja w swojej kolekcji mam Waganta, prezentowany już tu na Forum, Meteora, Wilgę z 77r. która teraz przechodzi renowację i kilka ram oraz mnóstwo części.
Jeśli ktoś ma znajomego, albo znajomego znajomego który ma jakieś rowery o kołach 27 cali, proszę o kontakt;)