Warsztaty samochodowe na DAG
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Warsztaty samochodowe na DAG
Czy wiadomo czy i w jakim miejscu znajdowały się warsztaty samochodowe lub park samochodowy na terenie fabryki DAG?
Re: warsztaty samochodowe na DAG
Zastanawiam się co to jest DAG, bo jeżeli chodzi o D.A.G. to warsztaty samochodowe były niedaleko remizy strażackiej i szpitala na Brahnau. Do dzisiaj są tam warsztaty.
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Oj i po co ta uszczypliwość wiem jak się pisze nazwę. Post pisałem na szybko i myślę że to że nazwa jest bez kropeczek nie wypaczył ogólnego obrazu. No i dziękuję za odpowiedzi.
To nie jest uszczypliwość, po prostu zapytałem.
Zdjęcie z 28 grudnia 2011

Widzę że garaże podzieliły los taki jak 3 BAS na półwyspie helskim
-
Robert Grochowski
- brak
Wszystkich budynków nie da się zachować, dlatego najważniejszą kwestią jest ich zadokumentowanie. Zastanawiam się zatem, czy przed wyburzeniem budynku warsztatowego wykonano jego pełną dokumentację rysunkową i fotograficzną. Jeśli nie, to uważam to za skandal.
Jedynym skutecznym środkiem nacisku w kwestii ochrony interesujących nas zabytków jest stałe monitorowanie tematu oraz nacisk - w formie pism - na odpowiednie urzędy. Daje to efekty, co pokazała sprawa schronów plot. przy dawnym D.A.G. Gdyby nie interwencja Stowarzyszenia, wyburzenia byłyby znacznie większe.
Jedynym skutecznym środkiem nacisku w kwestii ochrony interesujących nas zabytków jest stałe monitorowanie tematu oraz nacisk - w formie pism - na odpowiednie urzędy. Daje to efekty, co pokazała sprawa schronów plot. przy dawnym D.A.G. Gdyby nie interwencja Stowarzyszenia, wyburzenia byłyby znacznie większe.
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć