Poligon w ogniu - inscenizacja
-
Wojtek Mąka
- brak
-
Robert Grochowski
- brak
Re: Poligon w ogniu - inscenizacja
Zapraszamy. Zapowiada się bardzo ciekawa impreza
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
Rok temu nie byłe, więc teraz przybędę.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
Robert Grochowski
- brak
Zabrzmiało to jak Veni, vidi, vici 
,,Powiedziałem im również, aby nie pracowali w firmach produkujących narzędzia mordu i żeby wyrażali pogardę dla ludzi, którzy myślą, że takie narzędzia są nam potrzebne" - Kurt Vonnegut, Rzeźnia numer pięć
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Czy referaty będą gdzieś potem opublikowane?
- Maciej Kulesza
- brak
Jadę Wojtek. Miejsce mam.
-
Wojtek Mąka
- brak
Maciej - oki, to jadziem razem.
Krzysztof - o ew. publikacji nic nie wiem
pozdr
Krzysztof - o ew. publikacji nic nie wiem
pozdr
Myslę, że trochę osób z forum powinno się tam zjawić. Kto z Was (czytających to) jeszcze jedzie ??
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Ja - tak na 90%. Wszystko zależy od tego o której wrócę ze spływu.
Marcin pisze:Ja - tak na 90%. Wszystko zależy od tego o której wrócę ze spływu.
chyba nie powinno być problemu... na 18:00 się wyrobicie
Marcin: Bartek też by jechał?
Kolejnym razem trzeba będzie spływ zrobić w górę rzeki i wylądować w Wierzchucinie na plaży
- BYDZIAK 1958
- brak
I ja, odwożąc swoich gości, zboczę nieco z trasy i postaram się tam też co nie co zobaczyć.
A we wrześniu, jak co roku, będzie pewnie jeszcze 'Bitwa pod Krojantami'... Czy warto tam się ew. wybrać? Ktoś z Was poleca?
A we wrześniu, jak co roku, będzie pewnie jeszcze 'Bitwa pod Krojantami'... Czy warto tam się ew. wybrać? Ktoś z Was poleca?
GrapHite pisze:Marcin: Bartek też by jechał?
tak, też będzie.
GrapHite pisze:Kolejnym razem trzeba będzie spływ zrobić w górę rzeki i wylądować w Wierzchucinie na plaży
mały desant
gdyby było nadal w Pile Młyn, to by było całkiem realne - tyle że trzeba by było ruszyć ze 2-3 dni wcześniej
BYDZIAK 1958 pisze:A we wrześniu, jak co roku, będzie pewnie jeszcze 'Bitwa pod Krojantami'... Czy warto tam się ew. wybrać? Ktoś z Was poleca?
Warto. Warto pojechać wcześniej, bo juz tradycją jest że są dwie inscenizacje: wcześniejsza z jakiegoś innego epizodu walk kawalerii (I lub II wojna światowa) i późniejsza, "krojancka". Widowisko robiące wrażenie rozmachem. Ludzi multum, dojście od parkingów od strony południowej - z 15 min., chyba lepiej próbować dojechać od północnej strony (od Brus). Znaleźć dobre miejsce z dobrą widocznością -sztuka, chyba że przyszedłeś na dobre pół godziny przed inscenizacją (lub wcześniej) albo masz ze sobą stołek, skrzynkę, drabinkę.
BYDZIAK 1958 pisze:I ja, odwożąc swoich gości, zboczę nieco z trasy i postaram się tam też co nie co zobaczyć.
Wiele razy jeździłem pod Krojanty, dlatego uważam że ten kto nie był powinien to zobaczyć. Jednak tak przy okazji warto zapoznać się z okolicznościami tej "bitwy" , a te mogą być zaskakujące
byłem pod Krojantami. Rozmach - tak, ale... zresztą odsyłam do wątku
http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=37&t=1598
http://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=37&t=1598
"Cudze wiedzieć rzeczy ciekawość jest, a swoje potrzeba"
Andrzej Maksymilian Fredro
Andrzej Maksymilian Fredro
Referaty z zeszłego roku zostały wydane w książce "Najciekawsze epizody II wojny światowej w Borach Tucholskich" II edycja - będzie ją można kupić na imprezie.
Pozdr
Wojtek
Pozdr
Wojtek
zapraszam na www.buko.las.pl
Do której przewidziana sobotnia "impreza"?
- BYDZIAK 1958
- brak
BYDZIAK 1958 pisze:I ja, odwożąc swoich gości, zboczę nieco z trasy i postaram się tam też co nie co zobaczyć.
No i niestety, goście zmienili nieco plan i Wierzchucin i widowisko musiałem ominąć...
Impreza zaliczona, ale najciekawsza była późniejsza część leśno-eksploracyjna 
Situation Normal All F....... Up
-
Robert Grochowski
- brak
Potwierdzam w całej rozciągłości. To, co przez poniektórych jest ukrywane jako wielka tajemnica, nasz Kolega odnalazł w trakcie spaceru wzdłuż torów kolejowych 
czyli po zakończeniu poszliście jeszcze na mały spacer po okolicy?