Filmy kręcone w Koronowie

Czterej pancerni i pies, Sąsiedzi...
Igor
brak

Filmy kręcone w Koronowie

Post autor: Igor »

Witam. Poszukuję filmów które nagrywane były w Koronowie bądź niedalekich okolicach. Wiem, że na pewno nagrywana była scena do filmu "Prawo i pięść" Hoffmana no i ostatnio "Prawo Agaty". Także w Koronowskim klasztorze nagrywano sceny do filmu, lecz nie mogę przypomnieć sobie tytułu (jakby ktoś kojarzył to proszę o podanie). Kiedyś słyszałem także historię, że w pobliżu Koronowa nagrywano Pancernych... Jak ktoś kojarzy jakieś tytuły lub w ogóle jakieś informacje o scenach lub filmach nagrywanych w tym mieście to proszę o podanie - będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Re: Filmy kręcone w Koronowie

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Chętnie bym ci pomógł, ale w tej chwili nic mi nie przychodzi do głowy. Chyba nie słyszałem o takim filmie (fabularnym), całym poświęconym Koronowie. Ostatni który widziałem z fragmentami Koronowa, to dokument o kolejce wąskotorowej.
Igor
brak

Re: Filmy kręcone w Koronowie

Post autor: Igor »

Szukając informacji odnośnie filmów kręconych w Koronowie znalazłem ciekawy wywiad z Józefem Szulcem - wielkim miłośnikiem Ziemi Koronowskiej. Oto link:
http://koronowo.friko.pl/Filmy/Wywiad_J.Sz.html

Gorąco polecam całą stronę do przejrzenia. Naprawdę wiele ciekawych informacji w tym dużo starych fotografii.
ODPOWIEDZ