Pozostałości po zabudowaniach które widziałem na starych mapach,często schodząc pieszo w dół w kierunku ronda Bernardyńskiego zastanawiałem się co tam było? schodki pozostałość ogrodzenia parceli ściana domu zejście do piwnicy tu stał kiedyś dom
Karpacka się bardzo zmieniła w przeciągu ostatnich lat. Jak spojrzysz na starszy plan miasta, to zauważysz, że w okolicach pokazanego przez Ciebie miejsca, między Karpacka a Kujawską, była jeszcze ulica Sieradzka... I między wspomnianymi ulicami były też zabudowania. Teraz to miejsce dla osób, które tam kiedyś mieszały, jest nie do poznania.
jaras pisze:Pozostałości po zabudowaniach które widziałem na starych mapach,często schodząc pieszo w dół w kierunku ronda Bernardyńskiego zastanawiałem się co tam było? schodki pozostałość ogrodzenia parceli ściana domu zejście do piwnicy tu stał kiedyś dom
Pamiętam z młodych lat jak były tam jeszcze kamienice...Rozbiórka chyba miała na celu puszczenie tam linii tramwajowej do r.kujawskiego i do budowanego przejścia podziemnego ( ale czy tak było? - właściwie miałoby to sens )
witam. mieszkałem na kujawskiej 29 (na przeciwko ul. sierocej ) od urodzenia do roku 83. pamietam (jak za mgłą) ul. sieradzką ,miałem tam kumpli (kamyszek), i cygana o imieniu daniel no i wojtek kowal najwiekszy łobuz ha ha duzo bym dał za fotke z tamtych czasów
Czyli ile lat? Jeśli w miarę 'dużo', to może opisz jakieś ciekawe wspomnienia związane z tym miejscem. A jak byś popytał bliskich, to kilka starych fotek tez by się pewnie u nich odnalazło.
Czyli ile lat? Jeśli w miarę 'dużo', to może opisz jakieś ciekawe wspomnienia związane z tym miejscem. A jak byś popytał bliskich, to kilka starych fotek tez by się pewnie u nich odnalazło.
jestem rocznik '76. niestety juz pytalem o fotki niestety nic nie znalazłem, pamietam jak budowali rondo i przejscia podziemne na rondzie kujawskim, byly tam takie kopy piachu ze strach bylo z nich skakac pamietam tez ulice sieradzką i tą obok która istnieje do dzis , tam gdzie łączyła sie sie sieradzka z kujawską był kiosk ruchu. tam gdzie jest teraz parking na przeciwko browaru byla pijalnia piwa, łaziłem tam z ojcem w niedziele , no i sakura na dole ul.ustronie.
to nie jest zarys budynków, to były zbudowane takie murki w których w ciepłe dni wiosenne lub jesienne mieliśmy lekcje kiedy jeszcze funkcjonowała sp 21