W okolicach jeziora przy Siedleckiej na terenie byłej papierni "odkryliśmy" podczas spaceru dwa schrony (?) jeden nad jeziorem o wyglądzie schronu przeciwlotniczego a po drugiej stronie skarpy większy wykorzystywany chyba jako magazyn olejów/paliw.
Ale pewnie dla Was to nie nowina
Czy możecie coś więcej na ten temat napisać?
Zdjęcia można znaleźć na moim serwerze:
manufactura.home.pl
w katalogu
/images/
a zdjęcia to:
nadjeziorem.jpg
zbliska.jpg
magazyn.jpg
---
przepraszam za taką formę adresu
ale automat jeszcze mnie blokuje
Wygląda na to że to jest magazyn który z powodzeniem mógł pełnić rolę lekkiego schronu. Przejdę się w teren i obejrzę ten obiekt z bliska. Chyba że go juz rozebrali.
bunkier pisze:Wygląda na to że to jest magazyn który z powodzeniem mógł pełnić rolę lekkiego schronu. Przejdę się w teren i obejrzę ten obiekt z bliska. Chyba że go juz rozebrali.
no i jak?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
iskierka pisze:W okolicach jeziora przy Siedleckiej na terenie byłej papierni "odkryliśmy" podczas spaceru dwa schrony (?) jeden nad jeziorem o wyglądzie schronu przeciwlotniczego a po drugiej stronie skarpy większy wykorzystywany chyba jako magazyn olejów/paliw.
szerokosc geograficzna: 53° 8’23.55"N
dlugosc geograficzna: 17°57’57.67"E
podaje jak ktos by mial problem ze znalezieniem, bo ja mialem
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
wiem, że może głupie pytanie teraz zadam.. ale proszę nie bijcie
może mi ktoś napisać czemu w niektórych schronach/bunkrach sufit i ściany są czarne? bo nie bardzo chce mi się wierzyć, że w każdym ktoś się bawił w rozpalanie ognia, żeby była sadza.. czy to od wilgoci..
wystarczy podpalona opona, dalej to już tylko ogień i dym robią swoje.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
paschendaele pisze:no ale w takiej ilości schronów/bunkrów?!
Niestety, tak Podobnie jak śmieci, potłuczone butelki i efekty trawienia pokarmów stałych
dla przykładu zdjęcie z D.A.G. Krzystkowice z budynku Kasyna, budynku oddalonego kilka set metrów jak nie kilometrów od najbliższych domów leżący w lesie
i tutaj jakieś (debile) podpalili opony
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą