Czas:                  11 sierpien 2009, godz 17:00-18:00
  Czas:                  11 sierpien 2009, godz 17:00-18:00 Miejsce startu:     ul. Artyleryjska, tuż przy bramie prowadzacej na Cmentarz Nowofarny -> http://www.panoramio.com/photo/22758015
  Miejsce startu:     ul. Artyleryjska, tuż przy bramie prowadzacej na Cmentarz Nowofarny -> http://www.panoramio.com/photo/22758015 Kierunek jazdy:     Czyżkowko, Osowa Gora - "Bydgoska Muna", Przedmoscie Bydgoskie Osowiec/Kruszyn/Zielonczyn, Stary kanal Bydgoski
  Kierunek jazdy:     Czyżkowko, Osowa Gora - "Bydgoska Muna", Przedmoscie Bydgoskie Osowiec/Kruszyn/Zielonczyn, Stary kanal Bydgoski Cel:                    obejrzenie ciekawych miejsc w bliskiej okolicy Bydgoszczy
  Cel:                    obejrzenie ciekawych miejsc w bliskiej okolicy Bydgoszczy Potrzebny sprzet:  rower
  Potrzebny sprzet:  rower   - bez tego ani rusz, zapasowa dętka, woda do picia, aparat foto, nakrycie glowy i cos na komary, latarka, no i moze po ostatnich doswiadczeniach to cos przeciwdeszczowego
  - bez tego ani rusz, zapasowa dętka, woda do picia, aparat foto, nakrycie glowy i cos na komary, latarka, no i moze po ostatnich doswiadczeniach to cos przeciwdeszczowego  
Zapraszam na kolejną przejazdzke po ciekawych miejscach opisywanych na forum Stowarzyszenia BUNKIER. Wersja druga jest dosyc dluga trasa, wiec nalezy sie nastawic na troszke dluzsza jazde niz ostatnio ale bedzie o wiele ciekawiej! Moga to zagwarantowac osoby, ktore znaja te miejsca. Jeszcze jedno: celem jest nie przyjemnosc z samej jazdy ale wykorzystanie roweru jako srodka transportu do miejsc bardzo ciekawych, a miejscami tajemniczych
 czyli krotkie przystanki przy obiektach (lub ich pozostalosciach albo sladach) i podyskutowanie lub posluchanie co inni maja do powiedzenia na ten temat. Proponuje juz przygotowanie sprzetu i zacieranie rączek
  czyli krotkie przystanki przy obiektach (lub ich pozostalosciach albo sladach) i podyskutowanie lub posluchanie co inni maja do powiedzenia na ten temat. Proponuje juz przygotowanie sprzetu i zacieranie rączek  
-- środa, 5 sie 2009, 21:45 --
Jeszcze w tym tygodniu ustale dokladna trase. Zrobie to przejezdzajac jeszcze przed wlasciwa data. Mam do ustalenia dlugosc trasy (km), optymalny czas przejazdu i czy istnieja jakies utrudnienia lub moze jeszcze jakies ciekawe obiekty, ktore sa godne naszego zainteresowania
 Przedbiegi (przedjazdy) odbeda sie w piatek lub sobote, a jesli ktos by chcial pomoc to zapraszam do pisania na PW. Piszac pomoc mam na mysli zorientowanie sie w historii "naszych ciekawych obiektow", a nastepne jej przedstawienie juz na samej wycieczce, a takze sprawy zabezpieczenia kilku osobowej grupy podczas przejazdu. Takze zostanie ustalony stopien (opis) trudnosci trasy, ktora jest przed nami. Po Przedmosciu Bydgoskim poprowadzi nas 'zielony szlak' ale miejscami bedzie trzeba rower troche ponosic, wiec tak calkiem leciutko nie bedzie ...
  Przedbiegi (przedjazdy) odbeda sie w piatek lub sobote, a jesli ktos by chcial pomoc to zapraszam do pisania na PW. Piszac pomoc mam na mysli zorientowanie sie w historii "naszych ciekawych obiektow", a nastepne jej przedstawienie juz na samej wycieczce, a takze sprawy zabezpieczenia kilku osobowej grupy podczas przejazdu. Takze zostanie ustalony stopien (opis) trudnosci trasy, ktora jest przed nami. Po Przedmosciu Bydgoskim poprowadzi nas 'zielony szlak' ale miejscami bedzie trzeba rower troche ponosic, wiec tak calkiem leciutko nie bedzie ...Ci co nie dadza rady 11 to zapraszam na kolejne wyjazdy. Vol2 odbedzie sie 3-4 razy, wiec kazdy powinien "zaliczyc".
Zdjecia z trasy Vol1 mozecie zobaczyc tutaj viewtopic.php?f=37&t=646

)
  )
 Nawierzchnia utwardzona wiec jest dobrze.
  Nawierzchnia utwardzona wiec jest dobrze.  predkosc maleje do 10km/h. Pozniej jest fajny odcinek do zielonczyna, ktorym jedzie sie miedzy polami. Na miejscu bedzie trzeba podjac kilka decyzji, ktore sa uzaleznione kto bedzie jechal i na czym ale czeka nas zobaczenie kazdego bunkru i cofniecie sie kawalek i podazanie albo łąkami albo osiedlami (domkow jednorodzinnych - Kruszyn) w strone Kanalu Bydgoskiego. Co ja tam sie najezdzilem slepymi drogami, sciezkami ktore prowadzily do nikad... i te powroty i sprawdzanie innej trasy.
 predkosc maleje do 10km/h. Pozniej jest fajny odcinek do zielonczyna, ktorym jedzie sie miedzy polami. Na miejscu bedzie trzeba podjac kilka decyzji, ktore sa uzaleznione kto bedzie jechal i na czym ale czeka nas zobaczenie kazdego bunkru i cofniecie sie kawalek i podazanie albo łąkami albo osiedlami (domkow jednorodzinnych - Kruszyn) w strone Kanalu Bydgoskiego. Co ja tam sie najezdzilem slepymi drogami, sciezkami ktore prowadzily do nikad... i te powroty i sprawdzanie innej trasy.   Wracajac moze juz sie robic troszke szarawo i ciekawi mnie intensywnosc komarow.
  Wracajac moze juz sie robic troszke szarawo i ciekawi mnie intensywnosc komarow.