Ale miło się zrobiło
Super fotografie Andrzej, dziękuję
Pan Klemens jaki młody i ten 526F o którym wspomniałem. Ta fotgrafia to z jakiejś książki jest
Ten Zlin 50L SP-AUB podobał mi się najbardziej bo był w oryginalnym fabrycznym malowaniu srebrno-czerwonym, błyszczał jak...
Odnośnie motolotniarstwa to pamiętam swego czasu że ten sport w naszym Aeroklubie działał chyba bardzo prężnie bo czasami motolotni latało więcej niż wróbli i jaskółek na niebie

Między 1990, a 1993/4 był chyba szczyt aktywności. Pamiętam szczególnie jedną taką co mi się bardzo podobała, znaków rejestracyjnych nie pomnę, ale skrzydło było żarówiasto seledynowe z niebieską gondolą
K. Kubita i J. Włodarczyka znałem osobiście. Pamiętam że na wprost wjazdu przez bramę do Aeroklubu od Biedaszkowa, na tej trawie zaraz za betonką stał w latach 1992/3 do 1995/6 autobus Jelcz PR 110 w wersji miejskiej ale pomalowany na biało z trzema kolorowymi pasami przez środek. Należał ponoć do K. Kosiora, kto później i gdzie go zabrał nie wiem.
Mam gdzieś w "Skrzydlatej" artykuł o motolotniarstwie w AB i są jakieś fotosy. Muszę poszukać, może poznasz kilka twarzy