Bywałem często w tym miejscu latem i jesienią b.r.
Może warto by było uzyskać zgodę na zwiedzenie tego obiektu. Czworonożni strażnicy i tablica na płocie , faktycznie dość skutecznie zniechęcają od wejścia na teren d. śluzy.
Treść tablicy chyba jednak odpowiada prawdzie ;
W dom śluzowego prawdopodobnie nadal zamieszkują pracownicy O.D.G.W. Poznań a mur śluzy
spełnia obecnie rolę przystani dla łodzi roboczo-patrolowych.
Śluza nr 2 Kapuściska "odnaleziona"
Re: Śluza nr 2 Kapuściska "odnaleziona"
- Załączniki
-
- SDC17731.JPG (143.97 KiB) Przejrzano 16115 razy
-
- Urokliwe miejsce.
- SDC17733.JPG (105.6 KiB) Przejrzano 16115 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Ja tak sobie kombinuję, żeby latem popłynąć tam 'motorówką' z wypożyczalni przy marinie. Nie wiem tylko, jaką pojemność mają baki tych mini silniczków. Czy starczyło by paliwa na popłyniecie tam i powrót. To pewnie ze 12 km. 
- szczepan522
- brak
Zafascynowany śluzą...
Krostkowo zimą jest też pięknie ! Szkoda że jaz w okresie zimy jest demontowany, ale wiadomo
Obiecałem sobie że gdy będzie ciepło też tam się wybiorę 

Mam nadzieję wiosną/latem zobaczyć więcej niż pod białym puchem, choć zima ma też swój urok.
Krostkowo zimą jest też pięknie ! Szkoda że jaz w okresie zimy jest demontowany, ale wiadomo

Mam nadzieję wiosną/latem zobaczyć więcej niż pod białym puchem, choć zima ma też swój urok.

śluzy zimą... świetnie to wygląda 

"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown