Głównym z nich mnie jako fotografa jest robienie zdjęć ów obiektów na których można znaleźć takie tablice zakazu:

i

Kanał Bydgoski zna chyba każdy użytkownik forum Bunkra
i wiele z Was go fotografowało a czy zauważyliście jeden mały szczegół

Czasem zdarza się a żeby wejść gdzieś trzeba nie zauważyć niektórych tabliczek takich jak:

Wiele wiele innych różnych Tablic Informacyjnych spotykanych na mojej drodze w różnych miejscach podczas wypadów tegorocznych.
niektóre stare niektóre nowe, czasem w centrum miasta czasem daleko poza nim, Tablice można spotkać praktycznie wszędzie ile z nas zwraca uwagę na te małe drobne szczegóły wiszące na słupach, budynkach czy płotach, cześć wpisana ana murze a inna leżąca już na ziemi, części nie da się rozczytać

To właśnie dzięki Tablicą Informacyjnym możemy coś więcej dowiedzieć się o obiekcie którego napotkamy na drodze to właśnie dzięki tablicą informacyjnym możemy zobaczyć miejsca których na co dzień nie widzimy. Każda napotkana Tablica zakazu wstępu, i różnego rodzaju innego zakazu w moim odczuciu jest łamaniem mojej wolności dlatego tym bardziej chce do tego obiektu się dostać i go zobaczyć.
Mój post nie ma być zachęceniem do wchodzenia tam gdzie nie wolno bo grozi to kalectwem o czym się już przekonałem, a ma zachęcić do rozejrzenia się wokół siebie i poznania świata jaki nas otacza.
ZAPRASZAM Was do wklejania swoich Tablic informacyjnych i nie tylko z miejsc różnego rodzaju egzotycznych dla innych.
ps. powyższe fotografie poza panoramą śluzy numer 5 na kanale bydgoskim zostały wykonane w roku bieżącym 2013
Zaznaczam również że do ów budynków nigdy nie wchodziłem
Pozdrawiam
Krzysztof Nycek