Pierzastym braciom mniejszym. Wysoko, zachęca do przerwy w locie. Ale zbliżająca się ptaszyna, zobaczywszy to, szybko ogon odgina, prosty lot zakrzywia, by uniknąć w swym kuprze tego igliwia... Gdzie to i co to?
Załączniki
zakaz postoju.JPG (14.88 KiB) Przejrzano 6473 razy
Jak ładnie Nie wiem co to nie wiem gdzie to. Od dziś, od teraz zagadki piszmy (jak Bydziak) wierszem, może być biały. Jeśli proza to piękna i wciągająca! Fraszka - mile widziana.
Nie mam pojęcia, gdzie to znalazł autor zdjęcia. Natomiast są to kolce, które ptaszysko głupie mają drapać po dupie (co zniechęci tego drania do siadania i od srania)
^^^ Trochę przesadzasz z tym ptasim 'sraniem', bo żaden pierzak nie wie, że przez to jest draniem. Przeciwnie. Uważają się za zawsze czyste i to jest dla nich zwyczajne i oczywiste. Fakt że nie patrzą, gdzie wydalają, czym irytują nas i wnerwiają. Część z nich nam za to daje nagrody, śpiewem wypełnia nasze ogrody i przy okazji to całe ptactwo, wyżera ze smakiem wstrętne robactwo...
salamon pisze:Nie mam pojęcia, gdzie to znalazł autor zdjęcia.
Na Kauflandach takie ustrojstwa widziałem, patrząc że w oddali jest las może to ten Kaufland na Wojska Polskiego ?
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
^^^ Tak to tam. Ja się nie wspinałem. To mój aparat dotarł prawie w górne partie krzyża. A ptaków tam nie widziałem. Pewnie sobie rozpowiadają, by to miejsce omijać szerokim łukiem.
Załączniki
krzyż kolczasty.JPG (43.98 KiB) Przejrzano 6297 razy