[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 86: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 151: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 152: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/user.php on line 339: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 932: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 933: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 934: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 932: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 933: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 934: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 932: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 933: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 934: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 932: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 933: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 934: htmlspecialchars(): Charset "latin2" is not supported, assuming UTF-8 Veteranus Bydgoski 1939-1947 - Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"
Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"
UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Temat poruszony w książce jet bardzo poważny i budzący spore emocje. Dlatego martwi mnie taki podsumowanie tej quasi recenzji;
Żałować należy jedynie, że ograniczone środki finansowe i pośpiech przy wydawaniu pracy sprawiły, że starsi czytelnicy będą potrzebowali do lektury nie tylko okularów, ale i lupy, a ponadto roi się w książce od różnego rodzaju błędów, pomyłek i powtórzeń. Szkoda.
Strasznie nie lubię być korektorem książki na którą wydałem choćby złotówkę. A w tym przypadku może być ostro
Ja już czytam. Otrzymałem egzemplarz od autora. Pierwsze wrażenie to takie, że bez okularów ani rusz. Czcionka 9. Zdarzają się zdania wyrwane zupełnie znikąd np: 11 września gen. Walther Braemer. Z kontekstu jak bardzo się wysilić można by i dio czegoś to przypasować, ale jest ciężko. Bardzo dużo literówek i przyimków w miejscach gdzie ich nie powinno być. Bardzo częste powtórzenia zdań i wniosków do których dochodzi autor. Jeśli chodzi o zdjęcia i reprodukcje dokumentów to jest masakra. To tak na gorąco, bo dopiero dobrnąłem od wczoraj do 85 strony. Z rozmowy z autorem wiem, że książka została napisana w 4 miesiące. Niestety ten pośpiech widać aż nadto. resztą się podzielę jak doczytam.
Zakończyłem czytanie kilka dni temu. Wnioski pozostają takie same - niestety. Temat bardzo ciekawy, ale wartościowe wiadomości utonęły w potoku a nawet lawinie pierdół, które z tematem nie mają nic wspólnego.