Bramy Zachem zlikwidowane
Bramy Zachem zlikwidowane
Od dnia dzisiejszego kazdy ma mozliwosc wejscia lub wjechania na teren zachemu gdyz zlikwidowano bramy wjazdowe ul. Chemiczna, Legnowska, Wojska Polskiego i Glinki. Pozostaja jedynie bramy na terenie dawnej syntezy i Nitrochemu.
Re: Bramy Zachem zlikwidowane
To się teraz zacznie ... .
Na Chemicznej to nie była brama Nitrochemu?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Nie kolego na Chemicznej byl tylko wjazd dla samochodow ciezarowych. Calkowity zakaz dla osobowych. Brama z waga. Droga z bramy prowadzi do skrzyzowania z glowna ktora jest przedluzeniem Wojska Polskiego. Droga glowna prowadzi do bramy Nitrochemu.
Przepraszam, chodziło mi o Hutniczą. Chemiczna łączy Wojska Polskiego z Chemiczną.
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Dzisiaj byłem na wycieczce rowerowej po terenach Zachemu. Zachowało się sporo obiektów po D.A.G. w tym kilka dużych hal które nadal są użytkowane. Drogi są niestety w opłakanym stanie, (nie raz musiałem jechać slalomem między dziurami).
Jest tam dużo ciekawych miejsc do zobaczenia w tym Elektrociepłownia III. Moim zdaniem warto by zorganizować wycieczkę po tym terenie, najlepiej gdyby przewodnikiem był były pracownik Zachemu ponieważ łatwo się tam zagubić.
Jest tam dużo ciekawych miejsc do zobaczenia w tym Elektrociepłownia III. Moim zdaniem warto by zorganizować wycieczkę po tym terenie, najlepiej gdyby przewodnikiem był były pracownik Zachemu ponieważ łatwo się tam zagubić.
Tomek pisze:(...)
Jest tam dużo ciekawych miejsc do zobaczenia w tym Elektrociepłownia III (...)
Elektrociepłownia III jest na terenie zamkniętym i nie można się po nim poruszać. Wejście jest tam wzbronione.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Tomek pisze:Dzisiaj byłem na wycieczce rowerowej po terenach Zachemu. Zachowało się sporo obiektów po D.A.G. w tym kilka dużych hal które nadal są użytkowane.
Bez przesady, te hale to w większości relikty PRL.
Po D.A.G. niewiele zostało.
Jutro widzimy się tam na rowerach?
Ja wieżę tylko w 4 kółka 
w jakich godzinach zamierzasz się tam kręcić ?
"Wypadek to dziwna rzecz. Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy" - Kubuś Puchatek
Robak pisze:Ja wieżę tylko w 4 kółka
właśnie wróciłem