DNI OTWARTE NBP W BYDGOSZCZY
DNI OTWARTE NBP W BYDGOSZCZY
Dni otwarte Oddziału Okręgowego Narodowego Banku polskiego w Bydgoszczy (ul. Jagiellońska 8)
Będzie można dowiedzieć się:
-czym zajmuje się NBP
-jak wykorzystać do nauki i pracy informacje zawarte w NBPortalu i NBPews oraz Internetowym Serwisie Informacyjnym NBP
-w jakiej postaci złoto skupuje i sprzedaje NBP
-jaki jest związek pomiędzy polską czerwoną księgą zwierząt a serią monet "Zwierzęta Świata"
-JAKIE MONETY ODKRYTO PODCZAS BADAŃ ARCHEOLOGICZNYCH NA TERENIE BYDGOSZCZY
-jak dawniej posługiwano się liczydłami, maszynami biurowymi i innymi urządzeniami wspomagającymi w przeszłości pracę banku
-nauczyć się rozpoznawać autentyczność polskich znaków pieniężnych
-posłuchać zwierzeń bydgoskiego zbieracza monet.
To także jedyna okazja, żeby zobaczyć:
-sztabę złota w wadze 12,5 kg
-bogaty zbiór monet kolekcjonerskich wyemitowanych przez NBP
-maszyny biurowe z ery przed komputerowej
-urządzenia licząco-sortujące bilon i banknoty
- MONETY Z BADAŃ ARCHEOLOGICZNYCH BYDGOSZCZY
w dniach 3-6 listopada 2009 roku w godzinach 9.00-13.oo
w dniach 7-8 listopada 2009 roku w godzinach 10.00-16.00. W tych dniach będzie można także osobiście zadać pytanie (prowadzącemu badania) na temat znalezionych monet w ostatnich 10. latach na terenie Bydgoszczy i wykopalisk przeprowadzonych na przełomie 2008/2009 roku przy ulicy Focha.
W imieniu organizatorów zapraszam
Będzie można dowiedzieć się:
-czym zajmuje się NBP
-jak wykorzystać do nauki i pracy informacje zawarte w NBPortalu i NBPews oraz Internetowym Serwisie Informacyjnym NBP
-w jakiej postaci złoto skupuje i sprzedaje NBP
-jaki jest związek pomiędzy polską czerwoną księgą zwierząt a serią monet "Zwierzęta Świata"
-JAKIE MONETY ODKRYTO PODCZAS BADAŃ ARCHEOLOGICZNYCH NA TERENIE BYDGOSZCZY
-jak dawniej posługiwano się liczydłami, maszynami biurowymi i innymi urządzeniami wspomagającymi w przeszłości pracę banku
-nauczyć się rozpoznawać autentyczność polskich znaków pieniężnych
-posłuchać zwierzeń bydgoskiego zbieracza monet.
To także jedyna okazja, żeby zobaczyć:
-sztabę złota w wadze 12,5 kg
-bogaty zbiór monet kolekcjonerskich wyemitowanych przez NBP
-maszyny biurowe z ery przed komputerowej
-urządzenia licząco-sortujące bilon i banknoty
- MONETY Z BADAŃ ARCHEOLOGICZNYCH BYDGOSZCZY
w dniach 3-6 listopada 2009 roku w godzinach 9.00-13.oo
w dniach 7-8 listopada 2009 roku w godzinach 10.00-16.00. W tych dniach będzie można także osobiście zadać pytanie (prowadzącemu badania) na temat znalezionych monet w ostatnich 10. latach na terenie Bydgoszczy i wykopalisk przeprowadzonych na przełomie 2008/2009 roku przy ulicy Focha.
W imieniu organizatorów zapraszam
Re: DNI OTWARTE NBP W BYDGOSZCZY
ja wybiore sie ale w tym drugim terminie. Tak sie zastanawiam czy bedzie mozna fotrografowac
Kto idzie ze mna? bedzie razniej
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Ja robię skok na bank w niedzielę 
GrapHite pisze:ja wybiore sie ale w tym drugim terminie. Tak sie zastanawiam czy bedzie mozna fotrografowac![]()
Hihi, będzie raźniej, jak zamkną za fotografowanie
aleks pisze:GrapHite pisze:ja wybiore sie ale w tym drugim terminie. Tak sie zastanawiam czy bedzie mozna fotrografowac![]()
Hihi, będzie raźniej, jak zamkną za fotografowanie?
co w dwojke na dołku to nie sam
bedzie przynajmniej z kim pogadac przez kraty
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Gorąco polecam, parę lat temu bylem na takim spotkaniu. Dowiedziałem się parę ciekawostek na temat naszych banknotów, jak sprawdzać autentyczność itp.
Na pamiątkę dostałem 100 tyś złotych, w pięknej sprasowanej kosteczce, niestety są trochę porozrywane i trudno je posklejać
Na pamiątkę dostałem 100 tyś złotych, w pięknej sprasowanej kosteczce, niestety są trochę porozrywane i trudno je posklejać
jak cos to skok robie z rodzinka w niedziele