Widok, Wełniany Rynek
Moderator: krajan
- BYDZIAK 1958
- brak
Widok, Wełniany Rynek
Na jaka ulicę jest widok z tych okien ? 
- Załączniki
-
- bez widoku.JPG (64.22 KiB) Przejrzano 7839 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Re: Widok
Zgadza się
Liczyłem również na słowo setha, ale chyba tu jeszcze nie zaglądał...
Liczyłem również na słowo setha, ale chyba tu jeszcze nie zaglądał...
Faktycznie mało tu zaglądam. Żałuję, ale z głupotą co niektórych nie wygram.
Do rzeczy;
Piękna zagadka. Bogini z rogiem obfitości wklejona w ścianę kamienicy to Fortuna. Dokładnie ta sama umieszczona jest nad sklepem rzeźnickim umiejscowionym przy ulicy Nakielskiej. Co istotne sklep ten zachował oryginalne wnętrze zdobne w pogłowie i przecudnej urody płytki. Kto nie był, ten winien w tym miejscu być.
Podobną możemy znaleźć w Ostromecku.
Do rzeczy;
Piękna zagadka. Bogini z rogiem obfitości wklejona w ścianę kamienicy to Fortuna. Dokładnie ta sama umieszczona jest nad sklepem rzeźnickim umiejscowionym przy ulicy Nakielskiej. Co istotne sklep ten zachował oryginalne wnętrze zdobne w pogłowie i przecudnej urody płytki. Kto nie był, ten winien w tym miejscu być.
Podobną możemy znaleźć w Ostromecku.
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ I o to chodziło, choć nie było o tym mowy w zadanym pytaniu. A o tobie pomyślałem z racji tej rzeźby, która komu jak komu, ale chłopakowi z Wilczaka powinna być znana.
W rzeczywistości cokolik jest pusty. Może z powodu swego usytuowania. Tylko na jednej ze starych pocztówek dostrzegam, że coś na nim stało. Coś raczej małego, by pewnie nie zasłaniać widoku z okna...
W rzeczywistości cokolik jest pusty. Może z powodu swego usytuowania. Tylko na jednej ze starych pocztówek dostrzegam, że coś na nim stało. Coś raczej małego, by pewnie nie zasłaniać widoku z okna...
- Załączniki
-
- pusto.JPG (41.64 KiB) Przejrzano 7692 razy