Szkolnictwo

Wasze pomysły na ulepszenie forum
Stanislaw
brak

Szkolnictwo

Post autor: Stanislaw »

Proponowałbym nowy dział: Szkoły, na wzór np. działu o cmentarzach. w naszym województwie jest sporo budynków np. przy drodze Borówna lub Żołędowa (Szosa Gdańska)lub w Czarnówku, które kiedyś służyły jako szkoły. Można ocalić je od zapomnienia.
Awatar użytkownika
zecer
brak
Kontakt:

Re: Szkolnictwo

Post autor: zecer »

Jestem za. Także w samej Bydgoszczy jest wiele obiektów szkolnych, które zmieniają swój wygląd (i przeznaczenie), można spróbować zrobić dział w formie katalogu szkół.
pozdrawiam znad kaszty

http://zecernia.com/html
...bo gdzie tylko dwóch się bije, tam zawsze Polak trzeci chętnie łba nadstawi
Awatar użytkownika
BYDZIAK 1958
brak

Post autor: BYDZIAK 1958 »

Mam gdzieś schowaną gazetę z 1975r. Jeśli dobrze pamiętam sa tam zdjęcia szkoły zawodowej w dawnym ZNTK. Budynek nadal istnieje, ale jest w nim obecnie jakiś warsztat. Na terenie 'garbarni' tez była w tamtych czasach szkoła zawodowa (obuwnicza, skórzana?). Teraz budynek, (jeśli to ten który mam na myśli), nadal gości uczniów (WSG)
Macio
BSMZ Bunkier

Post autor: Macio »

Też uważam, że temat wart jest zainteresowania - mieszkając na wsi obserwuję naprawdę wiele budynków "poszkolnych" które albo całkowicie (i chyba nieodwracalnie) zmieniają swoją funkcję, bądź po prostu niszczeją.
Awatar użytkownika
miiiiki
brak

Post autor: miiiiki »

Odświeżam temat. Szkoda, że nie zostało to wprowadzone :( To mógłby być ciekawy dział. Może jednak zostanie rozważony przez osoby zarządzające całym forum?
ODPOWIEDZ