Toruńska 84
Moderator: krajan
Toruńska 84
Gdzie w Bydgoszczy znajdziemy ten bardzo modny ostatnio wzór?
- Załączniki
-
- szewron.jpg (71.05 KiB) Przejrzano 11895 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Re: Szewron
"Szewron" - to jego nazwa?
Przez 3 dni nikt sobie nie przypomniał tego miejsca i ja też. Zmiłuj się i daj podpowiedź.
Przez 3 dni nikt sobie nie przypomniał tego miejsca i ja też. Zmiłuj się i daj podpowiedź.
BYDZIAK 1958 pisze:"Szewron" - to jego nazwa?![]()
Tak, ostatnio szalenie popularny na tapetach, poduszkach i...paznokciach
Podpowiedź, tak?... Hmmm... żeby jeszcze nie było za łatwo - wrzucam zdjęcie z kolejnym kawałkiem szewronu oraz innym, ładnym ornamentem. Powinno być łatwiej
- Załączniki
-
- szewron2.jpg (70.2 KiB) Przejrzano 11842 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Kolejne 3 dni za nami. Nasz najlepszy tropiciel zagadek, Tomek, też tu zaglądał i nic...
Pora na kolejną, konkretniejszą podpowiedź.
Pora na kolejną, konkretniejszą podpowiedź.

- BYDZIAK 1958
- brak
Jestem przekonany że nie raz spoglądałem na ten dom. Ale w głowie jest brak 'obrazu z lokalizacją'. Pewnie się gdzieś zapodział...
No i wychodzi na to, że chyba wszyscy oglądający, mają podobne odczucie. Kolejna podpowiedź chyba już wszystko wyjaśni.
(Tego typu zagadki dobre są chyba na 'ćwiczenia pamięci')
BYDZIAK 1958 pisze:Jestem przekonany że nie raz spoglądałem na ten dom. Ale w głowie jest brak 'obrazu z lokalizacją'. Pewnie się gdzieś zapodział...No i wychodzi na to, że chyba wszyscy oglądający, mają podobne odczucie. Kolejna podpowiedź chyba już wszystko wyjaśni.
![]()
Oj jestem przekonana że wiesz, gdzie to
Podejrzewam, że to kąt pod którym robiłam zdjęcie nieco utrudnia sprawę.
- Załączniki
-
- szewron4.jpg (180.38 KiB) Przejrzano 11746 razy
Gdańska.
- BYDZIAK 1958
- brak
Myślałem o 'tej' ulicy, ale mi się ten dom tam nie przypominał. Twoja podpowiedź ułatwiła jego zlokalizowanie.
Podpowiem pozostałym poszukiwaczom, że 'za plecami' mamy przejście dla pieszych.
A tak wygląda jego kawałek na 'sv'.
Podpowiem pozostałym poszukiwaczom, że 'za plecami' mamy przejście dla pieszych.
- Załączniki
-
- dom.JPG (15.54 KiB) Przejrzano 11698 razy
BYDZIAK 1958 pisze:Myślałem o 'tej' ulicy, ale mi się ten dom tam nie przypominał. Twoja podpowiedź ułatwiła jego zlokalizowanie.![]()
Grudziądzka.
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ A w którym jej miejscu? 
Być może nie było to wystarczająco jasno powiedziane - Bydziak znalazł ten budynek ale nazwanilicy oficjalnie jeszcze nie padła 
FortelSA pisze:No to czekamy na oficjalną informacje gdzie to jest bo sam jestem ciekawy
Ale że mam tak zepsuć zabawę i sama sobie odpowiedzieć?...
Bydziaku?
Toruńska 84