Zawisza gra
Re: Zawisza gra
Jesteś miły
Ale ja mam fotel przyklejony do du.... y anusa. Ciężko będzie, ale się postaram.
seth pisze:Ja nie. Mnie można skreślić. Byłem zapaśnikiem KS Gwiazda, czyli piłkarz ze mnie żaden
Bywałem tam regularnie, ale raczej z obowiązku (WF), niż dla przyjemności uprawiania sportu.
Może się spotkaliśmy...
Z harcerskim pozdrowieniem
SALAMON
SALAMON
- BYDZIAK 1958
- brak
Nie raz słyszeliśmy, szczególnie o drużynach 'egzotycznych', które mają np. w swojej ekipie 'czarownika'. Jego zadaniem było na ogół doprowadzenie do zwycięstwa zawodników, przy pomocy 'sił wyższych'. Zakładając 'że coś w tym jest', chyba możemy nie lękać się o los drużyny Zawiszy. Tv podała, że nad naszymi piłkarzami czuwa obecnie kapelan, który na dodatek nazywa się Robert Lewandowski. Kogo jak kogo, ale jego modły na pewno będą wysłuchane.
Tylko, czy niebo raczy spełnić jego prośby...
Tylko, czy niebo raczy spełnić jego prośby...

- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ No i wyszła stara prawda, ze najlepiej to liczyć na własne siły. A tych w Zawiszy zabrakło niestety... Mieliśmy w mieście, po bardzo długich latach, dwa sezony ekstraklasy. Szkoda...
Ale nie mogę zrozumieć radości wielu lokalnych 'kibiców', ze spadku drużyny, którego jej życzyli.
Ale nie mogę zrozumieć radości wielu lokalnych 'kibiców', ze spadku drużyny, którego jej życzyli.
Konflikt interesów... Poza tym, Zawisza to nie jest bydgoski klub. 
Powstał w Koszalinie, więc chyba o to chodzi?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
Trochę już przeszły mi nerwy po obejrzeniu godzinę temu, w dostępnej tv, meczu Zawiszy z Legią. Jedyna pociecha to obroniony karny...
Legia grała szybko i ambitnie, a nasi bojaźliwie i wolno. Strasznie to wkurzało.
Wynik 4 - 0 dla gospodarzy zasłużony, choć te bramki były bardziej zasługą naszej powolnej obrony. A w ekstraklasie takich okazji się nie marnuje. W meczu rewanżowym nie spodziewam się sensacji, ale pewnie, jeśli będzie możliwość oglądania, to obejrzę...
Lokalny patriotyzm
Legia grała szybko i ambitnie, a nasi bojaźliwie i wolno. Strasznie to wkurzało.
Wynik 4 - 0 dla gospodarzy zasłużony, choć te bramki były bardziej zasługą naszej powolnej obrony. A w ekstraklasie takich okazji się nie marnuje. W meczu rewanżowym nie spodziewam się sensacji, ale pewnie, jeśli będzie możliwość oglądania, to obejrzę...
Lokalny patriotyzm

Widziałem poprzedni mecz... to nie na moje nerwy .
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- BYDZIAK 1958
- brak
Jesteśmy w historycznym momencie, niestety nieprzyjemnym. Raczej jestem pewny, że już nie dane mi będzie zobaczyć i doczekać występów bydgoskiej drużyny piłkarskiej w ekstraklasie.
Wyszło na to, że poszło o pieniądze. Prośby lub żądania 'nowego właściciela', o nazwę czy symbole 'zety', to chyba było odwrócenie uwagi od najważniejszego w tym wszystkim, czyli od 'spłaty długów'. Miasto nie dopilnowało tego czego pilnować powinno i stało się. Noże można to nazwać "zemstą pana O." Takie mniej więcej informacje przekazują sobie moi znajomi. Niestety, nie wiem, czy są obiektywne czy nie.
Wyszło na to, że poszło o pieniądze. Prośby lub żądania 'nowego właściciela', o nazwę czy symbole 'zety', to chyba było odwrócenie uwagi od najważniejszego w tym wszystkim, czyli od 'spłaty długów'. Miasto nie dopilnowało tego czego pilnować powinno i stało się. Noże można to nazwać "zemstą pana O." Takie mniej więcej informacje przekazują sobie moi znajomi. Niestety, nie wiem, czy są obiektywne czy nie.
Bydziak, no niestety pan Osuch wykiwał pana Bruskiego i resztę zainteresowanych Zawiszą w tym mieście na cacy. Dług spółki sięga 3-4 milionów (na dzień dzisiejszy, kto wie co jeszcze wypłynie). Nowy właściciel to typowy słup, kolega poprzedniego właściciela. Zawisza nie dostał licencji na I ligę, nie dostał także na II ligę, nowy właściciel i miasto właściwie nie byli tym zainteresowani. Pan Bruski zwołał sobie konferencję, na której orzekł powołanie MUKS CWZS Zawidza, które będzie szkolić młodzież. O zespole seniorów nawet się nie zająknął.
Prawda jest taka, że dla obu panów znajdzie się sporo paragrafów, pytanie czy starczy komuś cierpliwości aby walczyć w sądzie. Jak znam życie, sprawa się pewnie rozmyje.
Prawda jest taka, że dla obu panów znajdzie się sporo paragrafów, pytanie czy starczy komuś cierpliwości aby walczyć w sądzie. Jak znam życie, sprawa się pewnie rozmyje.
- BYDZIAK 1958
- brak
Już jest wszystko jasne w sprawie występów piłkarzy Zawiszy. Zaczyna się nowa historia, której początkiem jest... ósma liga. Jeśli co rok, drużyna będzie awansować, to może w ekstraklasie zobaczę ich jeszcze, przed moją 'siedemdziesiątką'. Nowe pokolenie kibiców, za osiem lat tu zajrzy i może nie będą mogli pojąć, dlaczego można kiedyś było kochać swój zespół w dwojaki sposób, np chodzić na mecze, lub je bojkotując...
A tymczasem wczoraj na wyspie odbyła się prezentacja nowego zespołu. Film na YT uwiecznił gorąca, pełna optymizmu atmosferę.
https://www.youtube.com/watch?v=qDs9WWXxwEc
Kadr z filmu z amfiteatrem.
A tymczasem wczoraj na wyspie odbyła się prezentacja nowego zespołu. Film na YT uwiecznił gorąca, pełna optymizmu atmosferę.
https://www.youtube.com/watch?v=qDs9WWXxwEc
Kadr z filmu z amfiteatrem.
- Załączniki
-
- A O.JPG (29.23 KiB) Przejrzano 6126 razy
Maciej pisze:Prawda jest taka, że dla obu panów znajdzie się sporo paragrafów, pytanie czy starczy komuś cierpliwości aby walczyć w sądzie. Jak znam życie, sprawa się pewnie rozmyje.
Tak jak sądziłem, nie ma tematu. Kibole mają swoją 8 ligę, Bruski spokój mediów, Osuch swoją kasę, a stadion będzie stał pusty. Nikt nikogo po sądach nie będzie ciągał. Wygląda na to, jakby każda ze stron była zadowolona.
- BYDZIAK 1958
- brak
^^^ Myślę, że to 'zadowolenie kiboli' z ósmej ligi, jest raczej udawane. Nawet, jeśli w ich przekonaniu, słusznie bojkotowali drużynę pierwszoligową, nadejdzie, jeśli nie nadszedł czas refleksji... Coś jednak utraciliśmy. Tak jak pisałem, ja na pewno już nie doczekam Zawiszy w ekstraklasie.
Dodam, że nowa drużyna swój pierwszy mecz przegrała.
Dodam, że nowa drużyna swój pierwszy mecz przegrała.