Uchwyty flagowe
-
monter1951
- brak
Uchwyty flagowe
Ciekawe uchwyty flagowe.Pewnie śrubą pociągową można było ustawiać kąt nachylenia flagi. Na ulicy Św. Trójcy spotkałem dwa takie uchwyty.
- Załączniki
-
- P9180526a.jpg (184.14 KiB) Przejrzano 6221 razy
-
- P9180534a.jpg (128.24 KiB) Przejrzano 6221 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Re: Uchwyty flagowe
Lubię pomagać wyobraźni, a w tym przypadku, wręcz trzeba.
W takiej pozycji jak niżej pokazana na zdjęciu, była by podciągnięta 'na maksa' obsada do flagi.
Może to miało być docelowe położenie. A że wystawienie na moment flagi w tej pozycji, (w celu włożenia jej w 'rurę'), mogło się skończyć wypadnięciem przez okno, (przeważyła by... ?), ktoś wpadł na 'patent śrubowego ustawiania' obsady flagi do pozycji niemal pionowej. Sporo razy wędrowałem tam i nigdy nie zwróciłem uwagi na te uchwyty.
W takiej pozycji jak niżej pokazana na zdjęciu, była by podciągnięta 'na maksa' obsada do flagi.
Może to miało być docelowe położenie. A że wystawienie na moment flagi w tej pozycji, (w celu włożenia jej w 'rurę'), mogło się skończyć wypadnięciem przez okno, (przeważyła by... ?), ktoś wpadł na 'patent śrubowego ustawiania' obsady flagi do pozycji niemal pionowej. Sporo razy wędrowałem tam i nigdy nie zwróciłem uwagi na te uchwyty.
- Załączniki
-
- położenie.JPG (85.19 KiB) Przejrzano 6201 razy
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Sporo jeszcze takich i innych zostało w mieście.
Poniżej inne stosowane rozwiązanie - ul. Długa
Poniżej inne stosowane rozwiązanie - ul. Długa
- Załączniki
-
- IMG_0173.jpg (90.93 KiB) Przejrzano 6197 razy
-
- IMG_0177.jpg (67 KiB) Przejrzano 6197 razy
bardzo przyjemne dla oka takie uchwyty, chyba pomyślę nad zrobieniem sobie takiego