mały bunkierek
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
mały bunkierek
Zdjęcie pochodzi od żołnierza który całą swoja służbę od 1940 do 1943 spędził w bydgoskim garnizonie. Jestem ciekaw co to za konstrukcje lub co ważniejsze gdzie się znajd(owała)uje?
- Załączniki
-
- 13.jpg (23.14 KiB) Przejrzano 4940 razy
Re: mały bunkierek
bardzo ciekawe 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
krzysztof drozdowski pisze:Zdjęcie pochodzi od żołnierza który całą swoja służbę od 1940 do 1943 spędził w bydgoskim garnizonie. Jestem ciekaw co to za konstrukcje lub co ważniejsze gdzie się znajd(owała)uje?
W tym czasie jak służył w Bydgoszczy mógł wyjeżdżać gdzieś na ćwiczenia i stąd to zdjęcie.
Podobne konstrukcje są na MRU tylko wentylacja i wejście inaczej rozwiązane.

- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Mi to zdjęcie przypomina bunkry z Grudziądza. Na drugim widać jakby dziury po kominkach (nad 's' w 'gks').
- Załączniki
-
- 2.JPG (40.71 KiB) Przejrzano 4786 razy
-
- 1.JPG (45.17 KiB) Przejrzano 4779 razy
Te z Grudziądza są bardziej podobne.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Jeśli chodzi o wnętrze takich obiektów, to mogę dać zdjęcia tego, co jest obecnie w Forcie Dąb Twierdzy Grudziąc, gdyż to właśnie jego zdjęcia zamieściłam.
Podstawowe informacje o miejscu znajdziesz we wszystkowiedzącej wikipedii
Fort w okresie walk o Grudziądz w 1945 roku był miejscem koncentracji artylerii dla północnego odcinka obrony miasta, a także został użyty przez Niemców w ciężkich walkach prowadzonych w tej części miasta jako punkt oporu pierwszej linii frontu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdza_Grudziądz#Fort_D.C4.85b
Podstawowe informacje o miejscu znajdziesz we wszystkowiedzącej wikipedii
Fort w okresie walk o Grudziądz w 1945 roku był miejscem koncentracji artylerii dla północnego odcinka obrony miasta, a także został użyty przez Niemców w ciężkich walkach prowadzonych w tej części miasta jako punkt oporu pierwszej linii frontu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdza_Grudziądz#Fort_D.C4.85b
- Załączniki
-
- 4.JPG (27.69 KiB) Przejrzano 4720 razy
-
- 3.JPG (26.53 KiB) Przejrzano 4729 razy