D.A.G Fabrik Bromberg - Obozy Pracy - piesza wędrówka.
D.A.G Fabrik Bromberg - Obozy Pracy - piesza wędrówka.
W niedzielę dnia 24.01.2010 r. BSMZ „Bunkier” zaprasza na pieszą wędrówkę „ Szlakiem Obozów pracy D.A.G. Fabrik Bromberg”. Zbiórka uczestników o godz. 9:45 przy pętli tramwajowej linii nr 4 przy ul. Glinki. Wymarsz o godz. 10:00. Trasa obejmuje miejsca gdzie były zlokalizowane obozy dla pracowników zatrudnionych w D.A.G.
Przechodzimy z Glinek na Kapuściska i do Łęgnowa. Nie wchodzimy na teren zakładu.
Zapraszamy
Na rajdzie będzie można zakupić film dokumentalny o Obozach Pracy przy D.A.G. Fabrik Bromberg.
Więcej na temat filmu tutaj: http://dag.fabrikbromberg.cba.pl/
Przechodzimy z Glinek na Kapuściska i do Łęgnowa. Nie wchodzimy na teren zakładu.
Zapraszamy
Na rajdzie będzie można zakupić film dokumentalny o Obozach Pracy przy D.A.G. Fabrik Bromberg.
Więcej na temat filmu tutaj: http://dag.fabrikbromberg.cba.pl/
Re: D.A.G Fabrik Bromberg - Obozy Pracy - piesza wędrówka.
no niezla pogoda na taki dlugi spacer, zwlaszcza po nie odśnieżonych leśnych drogach
mam nadzieję, że ktoś będzie robił zdjęcia, bo widoki mogą być ciekawe 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Do przyszłej niedzieli może się jeszcze zmienić to i owo.
Warunki ciężkie. Dużo śniegu. Damy radę 
Sobie radę damy - będzie dobrze. Przetrzemy nowe ślady 
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Mam pytanie.. ;] Czy na tę wycieczkę może iść każdy ? Bo nie mam pojęcia ;P Będę wdzięczna za odpowiedź...
by Kiniaaa96 ;D
by Kiniaaa96 ;D
Naucz się ignorować ludzkie zachowanie.. ;]
Każdy zainteresowany może się na tę wycieczkę wybrać.
Tempi2 pisze:Mam pytanie.. ;] Czy na tę wycieczkę może iść każdy ? Bo nie mam pojęcia ;P Będę wdzięczna za odpowiedź...
by Kiniaaa96 ;D
Wycieczka jest dla wszystkich którzy czują się na siłach żeby przejść ok 7 km w pięknych okolicznościach przyrody.
Dziękuję za odpowiedź... ;] a jaka wygląda taka wycieczka ? Bo wiem że poprzednie były ale ja byłam chora i nie mogłam iść ;/
Naucz się ignorować ludzkie zachowanie.. ;]
Generalnie jest to po prostu przemarsz "śladami". Na tzw punktach kontrolnych nasz "przewodnik" opowiada ich historię.
Czas trwania 3-4 godzin.
Czas trwania 3-4 godzin.
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Tu znajdziesz zdjęcia i relacje z poprzednich imprez:
viewtopic.php?f=37&t=547
http://www.bsmz.org/photogallery.php?album_id=17
viewtopic.php?f=37&t=547
http://www.bsmz.org/photogallery.php?album_id=17
Rajd się odbył i nie odstraszyła nas temperatura. Tym razem nie obrodziło w "turystów" ale trasę obeszliśmy całą po dordze znajdująć kilka ciekawych "fantów". Nie bawem pojawi się fotorelacja z wyjścia.
na zachęte:

na zachęte:

-
adamrogucki
- brak
eee, nie było aż tak zimno - powiedziałbym nawet że było OK. W sumie przeszliśmy ok 12 kilometrów, wkrótce postaram sie wstawić mapkę z zapisem trasy z GPS-a, wyglada nieźle.
To, co niemożliwe wykonujemy natychmiast - cuda zajmują nam trochę więcej czasu.
-
adamrogucki
- brak
Jeszcze nie umiem wstawiać plików ale może sie uda...niestety nie właczyłem tego cudu od razu na pętli i zapomniałem wyłączyć na pętli w Łęgnowie, więc na trasie mamy kawałek jazdy tramwajem...
- Załączniki
-
- Trasa wędrówki...
- gps_piesza.jpg (31.2 KiB) Przejrzano 9104 razy
To, co niemożliwe wykonujemy natychmiast - cuda zajmują nam trochę więcej czasu.
nieźle nadreptaliśmy
ps. przepraszam wszystkich za opóźnienia w pokazaniu zdjęć z wędrówki
ps. przepraszam wszystkich za opóźnienia w pokazaniu zdjęć z wędrówki
-
adamrogucki
- brak
...nie ma sprawy - rozumiemy. Ale czekamy cierpliwie na fotkę z wielką pianką...