Elbląg
Moderator: krajan
Re: Miasto
Kraków.
Nie aż tak wielu miast z wyspą pośrodku (bądź przy ujściu rzeki). Stawiam się na Szczecin
- Ewing
- Admin

- Kontakt:
Gdańsk
Chojnice .
Doprawdy,szczegółów mnóstwo na tym obrazku... W sam raz na zagadki,jak większość tutejszych....,ta rozdzielczość.... 
"mam zagadke,jak tatuś zrobi zagadkę,to nie ma uja we wsi synuś.....
"
"mam zagadke,jak tatuś zrobi zagadkę,to nie ma uja we wsi synuś.....
Pozdrawiam,Borys:-)
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Po drodze do Fromborka zatrzymałaś się w Elblągu. Pamiętam, jak tam byłem, gdy trwała odbudowa starówki. Jakim szokiem dla mnie było, gdy cały rynek otoczony był ogrodzeniem. Z jednej strony stały kamienice, z drugiej przepiękna, surowa katedra, a przeciwne dwie strony rynku... nie istniały. Tzn. na trzeciej rozpoczynała się budowa kamieniczek, a czwarta to było... pole ciągnące się aż do rzeki... Elbląg.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Elbląg.
Ale historia była inna. Byłam w Elblągu i przy okazji pojechałam do Fromborka, który jest szary, nudny, brzydki i przereklamowany. Nic tam nie ma.
A Elbląg... Ten rynek prawie w całości odbudowany. Proces odbudowy nadal trwa. Taras widokowy na katedrze niestety zamknięty. Cały rynek sprawia wrażenie sztucznego. Niektóre kamienice odbudowali ze smakiem, ale to rzadkość. Reszta niby odbudowana, a na siłę unowocześniona. Miasto robi się ciekawe idąc w drugą stronę od głównej ulicy. Chociażby budynek sądu i sąsiadująca z nim gazowa latarnia
Ale historia była inna. Byłam w Elblągu i przy okazji pojechałam do Fromborka, który jest szary, nudny, brzydki i przereklamowany. Nic tam nie ma.
A Elbląg... Ten rynek prawie w całości odbudowany. Proces odbudowy nadal trwa. Taras widokowy na katedrze niestety zamknięty. Cały rynek sprawia wrażenie sztucznego. Niektóre kamienice odbudowali ze smakiem, ale to rzadkość. Reszta niby odbudowana, a na siłę unowocześniona. Miasto robi się ciekawe idąc w drugą stronę od głównej ulicy. Chociażby budynek sądu i sąsiadująca z nim gazowa latarnia