Włocławek
Moderator: krajan
Re: płaskorzeżba
Ktokolwiek z Was znalazł się w tej miejscowości (nie określajmy jeszcze jej statutu) z pewnością musiał koło tego "arcydzieła" przechodzić. Ewentualnie przejeżdżał, jeśli się nie zatrzymywał, ale w odległości nie większej jak 20 m. Jakieś pomysły?
Widzę, że jednak nie jest tak łatwo, jak mi się wydawało... Ci, którzy przejeżdżali w odległości tych 20 m nie mieli szans tego dzieła zobaczyć. Natomiast bydgoszczanie, którzy przyjeżdżają komunikację zbiorową jeśli udawali się do centralnego punktu tego miasta wręcz musieli przejść obok... Mijali wówczas naszą zagadkę po lewej stronie (wracając po prawej
). Jeśli ta podpowiedź niewiele da to zamieszczę dodatkowe zdjęcie. Ale wówczas powinno być już naprawdę łatwo 
Widzę, że ciągle brak pomysłów...
To teraz duża podpowiedź. Jadąc samochodem do Bydgoszczy przejeżdżacie ponad tym, co zobaczyliście na zdjęciu powyżej. Pomogłem? 
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Coś misię kojarzy, że widziałam. Ale od jakiś 25 lat powinnam pić bilobil czy coś tam na pamięć 
No to chyba to zdjęcie odświeży Twoją (i nie tylko!) pamięć... Teraz powinno już pójść łatwo 
- Załączniki
-
- łatwe....jpg (71.73 KiB) Przejrzano 10341 razy
Ponieważ nadal nikt nie wie (może naprawdę nikt tam nie był?!) to zdjęcie z tego samego "obiektu", ale z perspektywy, jaką chyba wszyscy z nas oglądali. A jeśli nie wszyscy to przynajmniej większość
- Załączniki
-
- podpowiedź.jpg (77.59 KiB) Przejrzano 10256 razy
Przejście podziemne na dworcu.
jaras pisze:Przejście podziemne na dworcu.
Ciepło, gorąco...
Większej podpowiedzi nie dodam już chyba...
- Załączniki
-
- tunel.jpg (87.96 KiB) Przejrzano 9954 razy
Wychylam się
--> Włocławek 

bunkier pisze:Wychylam się--> Włocławek
To jak pociąg ruszy schowaj się bo Cię zawieje

Miało być łatwo i szybko i jak zwykle się pomyliłem
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
A bo tu same stare ludzie z lichą pamięcią. Już Jarek dał kazanie, że przecież byłam podczas wycieczki na tamę