Rejtana 8
Moderator: krajan
Rejtana 8
To fragment elewacji jednego z bydgoskich budynków. Wydaje mi się, że nie było go jeszcze w foto-zagadkach, a jego architekt powinien jednak zostać doceniony. Ale więcej na razie nie piszę by nie było zbyt łatwo. To gdzie jesteśmy? 
- Załączniki
-
- romb.jpg (60.39 KiB) Przejrzano 17089 razy
Re: Romb
Gdzieś ostatnio widziałem świeżo wyremontowaną kamienicę, na której pojawiła się attyka. Tylko gdzie to było...
- BYDZIAK 1958
- brak
krajan pisze:Gdzieś ostatnio widziałem świeżo wyremontowaną kamienicę, na której pojawiła się attyka. Tylko gdzie to było...
Coś w tym rodzaju wyrosło ostatnio na dachu tego budynku. Może to ten domek. Też mnie zaskoczyło takie 'zdobienie'...
- Załączniki
-
- domek.JPG (50.85 KiB) Przejrzano 17010 razy
BYDZIAK 1958 pisze:krajan pisze:Gdzieś ostatnio widziałem świeżo wyremontowaną kamienicę, na której pojawiła się attyka. Tylko gdzie to było...
Coś w tym rodzaju wyrosło ostatnio na dachu tego budynku. Może to ten domek. Też mnie zaskoczyło takie 'zdobienie'...
A na rogu pojawiła się rzeźba, widziałeś?
- BYDZIAK 1958
- brak
krajan pisze:
A na rogu pojawiła się rzeźba, widziałeś?
Czyli chodzi o 'ten' budynek...
Nie zdążyłem zwrócić uwagi, ani na rzeźbę, ani na zagadkowy 'romb'
A czy ten budynek zwieńczony jest z boku w ten sposób...?
Bydziak - przykro mi! Muszę Cię rozczarować
Triumfowałeś przedwcześnie...
BYDZIAK 1958 pisze:Czyli chodzi o 'ten' budynek...![]()
Bydziak - przykro mi! Muszę Cię rozczarować
- Załączniki
-
- to-nie-to.jpg (49.66 KiB) Przejrzano 16950 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
No tak, spudłowałem.
Tylko nie wiem, czy krajan miał na myśli 'mój' budynek, czy Twój...
Tylko nie wiem, czy krajan miał na myśli 'mój' budynek, czy Twój...
Ulica, której szukamy pojawiła się już w foto-zagadkach, ale by Was naprowadzić zaznaczę, że to boczna ulica odchodząca od jednej z bardziej znanych bydgoskich ulic, z której to kilka budynków zostało już w tym dziale "wyróżnionych"...
- Załączniki
-
- choinka.jpg (73.86 KiB) Przejrzano 16835 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
No to teraz jestem już 'w domu'. Powiem tylko, że w linii prostej, to mniej niż 300 metrów, od budynku, o którym wcześniej myślałem. 

krajan pisze:Taki taras to pewnie Rejtana 8.
Pewnie tak
Choć jak ktoś posiłkował się street view to budynek został ostatnio odnowiony i wygląda niby bardzo podobnie, a zupełnie inaczej.
- Załączniki
-
- rejtana.jpg (100.87 KiB) Przejrzano 16802 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Dodam, że budynek który wcześniej miałem 'na myśli' i wstawiłem jego zdjęcie, jest również po remoncie i pojawiła się na nim podobna attyka. Dziś znów zmarnowałem okazję by mu się lepiej przyjrzeć. A przemieszczałem się blisko...