Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"
UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Jest sprawa... Śmigam niebawem do Łodzi (http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/115), nie będę siedział całe dnie na targach, więc mam pytanie. Co można ciekawego zobaczyć w Łodzi lub bardzo bliskich okolicach. Tylko wspomne co już mam zaliczone: 1. Cmentarz Żydowski 2. Stacja Redegast 3. Manufaktura 4. Muzeum Włókiennictwa 5. ul. Piotrowska
To są najciekawsze miejsca do których moim zdaniem należy się udać będąc w Łodzi i mając troszkę wolnego czasu. No ale pewnie oprócz nich coś tam jeszcze by się znalazło. Szukałem w necie ale nikt nic więcej nie poleca. Nie da się ukryć, że jadę (jedziemy) tam po części na poszukiwania ciekawych kadrów . Zatem czy ktoś może mi polecić ciekawe miejsca?
Co prawda w Łodzi bywałem tylko przejazdem i na zwiedzanie nigdy nie miałem czasu, ale ze słyszenia - Księży Młyn. Zabytkowy kompleks fabryczno-mieszkaniowy wybudowany przez Scheiblera, podejmowane są starania o wpisanie na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Podobno "czas zatrzymał się tam sto lat temu".