Uploaded with ImageShack.us

jaras pisze:Czy to ten dom na Rejtana nie brał czasami udział w filmie jako willa Anny ?

andant pisze:No i mam! wypatrzyłem i kupiłem!!!
Masz rację, drzewa już nie ma.BYDZIAK 1958 pisze:Wysepki z drzewem, z pierwszego kadru pewnie już nie ma.
Ja właśnie poszedłem tym tropem, skontaktowałem się ze znajomymi co mieszkają we Wrocławiu, oni ze swoimi znajomymi co są bardziej w temacie. I tak otrzymałem namiar. Później to już tylko wirtualna podróż na tą ulicę i cel osiągnięty.Drzewol pisze:Nawet przez chwilę miałem też taką myśl, że to może Wrocław, bo wytwórnia filmowa też z Wrocławia...
W tej książce przeczytamy, że sceny wnętrza kościoła, nakręcane były we Wołowie, 50 km od Wrocławia. W znalezionym tam kościele, który był w bardzo złym stanie, po prostu został zrobiony remont i w listopadzie, (w Bydgoszczy, sceny kręcono latem), ekipy filmowców mogły w nim nakręcić brakujące sceny, odbywające się w jego wnętrzu. (O tym, na str. 140)seth pisze:No to mamy sytuację do wyjaśnieniaW zborze ewangelickim na Warszawskiej byłem kilka razy ale i tak potwierdzić tego nie mogę. Nie pamiętam. Jednak to co widać na filmie nie przypomina wnętrza kościoła przy pl. Wolności.