żółte i pokrzywione
Moderator: krajan
żółte i pokrzywione
I bynajmniej nie chodzi o czyjeś uzębienie
Zaś tak na poważnie to jestem ciekaw czy ktos po pierwszym zdjęciu rozpozna obiekt i miejsce. Na razie więcej szczegółów nie zdradzam. Gdzie i co w Bydgoszczy? 
- Załączniki
-
- zoltek.jpg (59.8 KiB) Przejrzano 12178 razy
- BYDZIAK 1958
- brak
Re: żółte i pokrzywione
I po co to sprostowanie w pierwszym zdaniu pytania? Tylko nie wiem, kiedy zrobiłeś mi z takiego bliska zdjęcie bez maseczki... 
Ogrodzenie
Nie jest to żadne ogrodzenie. To element tego "obiektu", o który pytam.jaras pisze:Ogrodzenie
- Załączniki
-
- zeby.jpg (65.61 KiB) Przejrzano 12064 razy
Bydziaku, Bydziaku... Skoro się przyznajesz, że to Ty, to wyjaśnij nam wszystkim, proszę, czym w Twych ustach jest to czerwone u góryBYDZIAK 1958 pisze:I po co to sprostowanie w pierwszym zdaniu pytania? Tylko nie wiem, kiedy zrobiłeś mi z takiego bliska zdjęcie bez maseczki...
- Załączniki
-
- zolte.jpg (62.3 KiB) Przejrzano 12010 razy
https://goo.gl/maps/hw7uaZfC5xZp5s568
Działkowa, bodajże świetlica.
A tak swoją drogą, dawcą tego projektu był stary wagon typu 7A, produkcji PaFaWagu, tzw zwężak.
Działkowa, bodajże świetlica.
A tak swoją drogą, dawcą tego projektu był stary wagon typu 7A, produkcji PaFaWagu, tzw zwężak.
Brawo kurgan! O tym wagonie opowiadał też podczas wycieczki na dawny tor wyścigowy Bunkier
- Załączniki
-
- wagon2.jpg (90.9 KiB) Przejrzano 11986 razy
-
- I zbliżenie na tabliczki
- wagon1.jpg (72.62 KiB) Przejrzano 11986 razy
Ta dolna tabliczka mi się najbardziej podoba 
Bydgoscy konserwatorzy mogliby się od nich uczyć świadomości historycznej i dbałości o zabytki 
PS. Ciekawe, jak to dziś wygląda w środku.
PS. Ciekawe, jak to dziś wygląda w środku.
Lub "szczupak"kurgan pisze:... tzw zwężak.