By grab1

jasiek pisze:Niestety znam osoby, które bardzo lubiły tam biesiadować. Swego czasu po całej wsi, poniewierały się wykonane z marmuru tabliczki nagrobne. Sądze, że sporo można by ich znależć jako gruz potrzebny do umocnienie innych budowli potrzebnych w gospodarstwie.
Faust pisze:Z tego co ja wiem to jest to tylko cmentarz cywilny.Notabene na nim jest pochowany mojego dziadka ojciec.Niestety niewiem gdzie

Faust pisze:Z tego co ja wiem to jest to tylko cmentarz cywilny.Notabene na nim jest pochowany mojego dziadka ojciec.Niestety niewiem gdzie
macbaton pisze:Rozmawiałem z mieszkańcami Miedzynia i powiedzieli mi, że przy ulicy Widok znajdował się również cmentarz. Załączam wycinek mapy z 1936r. Przejrzałem fora i chyba jeszcze nie było o nim mowy. Podjadę tam i pstrykne parę fotek. Cmentarz znajdował się na górze przy pierwszym skrzyżowaniu po lewej stronie. Tam jest jakby mały placyk i krzaki bzu.
-- 24 sty 2011 --
Niedaleko byłego toru wyścigowego, rónież znajdował się cmentarz. Niestety w latch `60 postanowiono zniszczyć tor przekształcając go w gruzowisko i smietnisko materiałów budowlanych, popularnej wielkiej płyty. Byłem tam pół roku temu i nie udało mi się odszukać tego miejsca. Załączam wycinek mapy z 1936r.