Młyny Rothera
- BYDZIAK 1958
- brak
Młyny Rothera
Szukałem tu na forum tematu z tymi młynami i nie znalazłem. Może za słabo szukałem...
Poniżej link, pod którym zobaczycie niesamowite rysunki, pokazujące przekroje obiektu, napędów - kół wodnych, przekładni i podobne takie... Na zachętę pokażę widok jednego koła wodnego z boku.
https://architekturmuseum.ub.tu-berlin. ... zR1GtudfLY

Poniżej link, pod którym zobaczycie niesamowite rysunki, pokazujące przekroje obiektu, napędów - kół wodnych, przekładni i podobne takie... Na zachętę pokażę widok jednego koła wodnego z boku.
https://architekturmuseum.ub.tu-berlin. ... zR1GtudfLY
- Załączniki
- 

- koło wodne MR.jpg (161.41 KiB) Przejrzano 13576 razy

- Ewing
- Admin 
- Kontakt:
Re: Młyny Rothera
Te rysunki są nam znane  i były gdzieś na forum przynajmniej w części  

Na tej stronie właśnie znalazłem dawno temu zdjęcia z budowy mostu w Fordonie, przebudowy śluzy na Brdyujsciu i budowy jazu walcowego (od kilku lat dostępne na forum i w artykule na naszej stronie. Jest tam więcej perełek - zarówno zdjęć jak i planów z Bydgoszczy i okolicy.

Na tej stronie właśnie znalazłem dawno temu zdjęcia z budowy mostu w Fordonie, przebudowy śluzy na Brdyujsciu i budowy jazu walcowego (od kilku lat dostępne na forum i w artykule na naszej stronie. Jest tam więcej perełek - zarówno zdjęć jak i planów z Bydgoszczy i okolicy.
- Ewing
- Admin 
- Kontakt:
https://www.forum.bsmz.org/viewtopic.php?f=94&t=974
Tu jest wątek młynów i linki, do tych planów, które wstawiałem w 2011 roku

Tu jest wątek młynów i linki, do tych planów, które wstawiałem w 2011 roku

- BYDZIAK 1958
- brak
Tego tematu właśnie szukałem, żeby o tym linku napisać. A gdybym znalazł, to widziałbym, że już nie muszę tej 'sensacji' tu podawać...   

W 'lupie' wpisałem Młyny Rothera i nic nie znalazło...
Właśnie chciałem pokazać jak to robiłem i 'olśniło mnie'... Tam są dwie opcje szukania! Wystarczyło tylko odznaczyć 'kropkę' na niższą opcję szukania. Ale mi wstyd!
  Tam są dwie opcje szukania! Wystarczyło tylko odznaczyć 'kropkę' na niższą opcję szukania. Ale mi wstyd!
Chyba znów siś czegoś nauczyłem i lepiej późno, niż wcale'...

W 'lupie' wpisałem Młyny Rothera i nic nie znalazło...
Właśnie chciałem pokazać jak to robiłem i 'olśniło mnie'...
 Tam są dwie opcje szukania! Wystarczyło tylko odznaczyć 'kropkę' na niższą opcję szukania. Ale mi wstyd!
  Tam są dwie opcje szukania! Wystarczyło tylko odznaczyć 'kropkę' na niższą opcję szukania. Ale mi wstyd!Chyba znów siś czegoś nauczyłem i lepiej późno, niż wcale'...
- Załączniki
- 

- szukanie.jpg (34.21 KiB) Przejrzano 13558 razy

- Ewing
- Admin 
- Kontakt:
Bydziak nie masz się czego wstydzić. 
Na forum jest tyle informacji, zdjęć i linków, że nie sposób wszystko znaleźć i być pewnym, że ktoś już tego wcześniej nie wrzucił. Ja tylko skojarzyłem bo samemu to wrzucałem.

Na forum jest tyle informacji, zdjęć i linków, że nie sposób wszystko znaleźć i być pewnym, że ktoś już tego wcześniej nie wrzucił. Ja tylko skojarzyłem bo samemu to wrzucałem.
Zastąpiłeś literę „ł” literą „l” w wyrazie „młyny”.BYDZIAK 1958 pisze:W 'lupie' wpisałem Młyny Rothera i nic nie znalazło...
Ta wyszukiwarka jest bardziej wymagająca niż inne, do których się przyzwyczailiśmy.
Pozdrawiam

- BYDZIAK 1958
- brak
^^^
Na to też nie zwróciłem uwagi...

Na to też nie zwróciłem uwagi...