Kina. Było ich w mieście sporo i mają tutaj na forum, swój oddzielny temat. Kilka z nich zachowało się na zdjęciach w sposób mniej, lub bardziej widoczny. Pierwszy 'kinowy' zestaw, przypomina nam o Gryfie, który powstał krótko po wojnie, w miejscu po dawnym zborze ewangelickim. Na filmie 'Wielka włóczęga', byłem tam kilka razy.
 Sala nie była za duża, a drewniane filary wspierające balkon, przeszkadzały w oglądaniu filmów, widzom z pewnych miejsc... Stało w głębi posesji, do której najczęściej wchodziło się sporą furtką obok bramy. Stan kina w latach 80-tych był już kiepski, więc postanowiono zrobić tam kapitalny remont i zostało ono zamknięte. Były to czasy 'kryzysu gospodarczego'. Wkrótce okazało się, że to kino jest 'nie potrzebne', więc nowy obiekt będzie służył celom handlowym... Teraz działa tam inna, kolejna instytucja... Zmienił się nie tylko sam obiekt, ale i również zewnętrzny mur, choć częściowo przypomina ten dawny...
   Sala nie była za duża, a drewniane filary wspierające balkon, przeszkadzały w oglądaniu filmów, widzom z pewnych miejsc... Stało w głębi posesji, do której najczęściej wchodziło się sporą furtką obok bramy. Stan kina w latach 80-tych był już kiepski, więc postanowiono zrobić tam kapitalny remont i zostało ono zamknięte. Były to czasy 'kryzysu gospodarczego'. Wkrótce okazało się, że to kino jest 'nie potrzebne', więc nowy obiekt będzie służył celom handlowym... Teraz działa tam inna, kolejna instytucja... Zmienił się nie tylko sam obiekt, ale i również zewnętrzny mur, choć częściowo przypomina ten dawny...

Ponadto nie znam tego kanału "rumble". Wygląda jak 'siostrzany' "YT" i pewnie dla wstawiającego tam materiały, nie robią tylu schodów, jak na YT. 'Bracie', używam często wśród pewnej części znajomych. Czy my się znamy?
  Ponadto nie znam tego kanału "rumble". Wygląda jak 'siostrzany' "YT" i pewnie dla wstawiającego tam materiały, nie robią tylu schodów, jak na YT. 'Bracie', używam często wśród pewnej części znajomych. Czy my się znamy?   No i jeszcze jedna ciekawostka. Też byłem w 'tym czasie', na samym początku sierpnia, przy śluzie IV, gdy stały tam przy niej te 'koparki', zrobić parę 'przymiarek... (W domu okazało się, że jednak te ujęcia mi nie pasowały)
  No i jeszcze jedna ciekawostka. Też byłem w 'tym czasie', na samym początku sierpnia, przy śluzie IV, gdy stały tam przy niej te 'koparki', zrobić parę 'przymiarek... (W domu okazało się, że jednak te ujęcia mi nie pasowały)