Sikawka ręczna nr 1 przy ul. Fordońskiej
Moderator: krajan
Sikawka ręczna nr 1 przy ul. Fordońskiej
Obok tego obiektu przejeżdża kilkanaście tyś. aut na dobę. Gdzie to jest ?
Gorzej będzie z; co to jest ?
Gorzej będzie z; co to jest ?
- Załączniki
-
- SDC10765.JPG (80.03 KiB) Przejrzano 11286 razy
-
- SDC10764.JPG (75.28 KiB) Przejrzano 11284 razy
-
- SDC10770.JPG (98.76 KiB) Przejrzano 11275 razy
-
- SDC10772.JPG (113.29 KiB) Przejrzano 11277 razy
-
- SDC10763.JPG (76.35 KiB) Przejrzano 11280 razy
Re: Fotozagadka nr.7
Ulica Przemysłowa ? Lub Konduktorska.......hmmm Konduktorska, raczej nie ?
Przemysłowa.
Seth. Ciepło, ale......? 
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Fordońska a Kapliczna
A budynek to kaplica?
A budynek to kaplica?
Adres się zgadza. Brawo.
Ujawniam przeznaczenie tego budyneczku. Sam do końca nie wiem , jak to rozumieć.
Ujawniam przeznaczenie tego budyneczku. Sam do końca nie wiem , jak to rozumieć.
- Załączniki
-
- SDC10771.JPG (92.05 KiB) Przejrzano 11244 razy
-
- Czy chodzi o straż pożarną ?
- SDC10772.JPG (113.29 KiB) Przejrzano 11261 razy
Skoro "sikawka ręczna" to jest to budynek remizy. Tak mi się wydaje.
Na to wygląda. Napis brzmi; Straż Pożarna miasta Bydgoszczy, Sikawka ręczna Nr.1
Tak. Dokładnie o takiej "sikawce" myślałem. 
Re: Sikawka ręczna nr 1 przy ul. Fordońskiej
Witam .
Nie myślałem , że po 11 latach wrócę do jednego z moich pierwszych postów na tym Forum i po kilku latach , do tegoż .
Kolejne , prawdopodobnie .." Zlecone" podpalenie , tym razem właśnie tej zabytkowej remizki strażackiej . Powstała wraz z sąsiadującą z nią willą , domem przodownika ( też już opuszczonym ) prawdopodobnie pod koniec XIX W. i wg. mnie , dawno winna być wpisana do rejestru zabytków naszego miasta.
Kilka dni temu , pojawiła się informacja, że w tym miejscu ma być budowany dom dla ...bezdomnych. Bardzo mnie ciekawi , co w tej kwestii ma do powiedzenia miejski dewastator zabytków. To kolejne jego karygodne zaniechanie czynności , do których został podobno powołany ! Nie pierwszy to już raz nie zaliczył egzaminu z czujności i z obrony substancji zabytkowej i kulturowej naszego miast. Lista jego win i zaniedbań jest długa i znana a mimo to nadal piastuje ten urząd. To wstyd i niemal ..sabotaż panie m.k.z. !...Kolejny już sabotaż .
Nie myślałem , że po 11 latach wrócę do jednego z moich pierwszych postów na tym Forum i po kilku latach , do tegoż .
Kolejne , prawdopodobnie .." Zlecone" podpalenie , tym razem właśnie tej zabytkowej remizki strażackiej . Powstała wraz z sąsiadującą z nią willą , domem przodownika ( też już opuszczonym ) prawdopodobnie pod koniec XIX W. i wg. mnie , dawno winna być wpisana do rejestru zabytków naszego miasta.
Kilka dni temu , pojawiła się informacja, że w tym miejscu ma być budowany dom dla ...bezdomnych. Bardzo mnie ciekawi , co w tej kwestii ma do powiedzenia miejski dewastator zabytków. To kolejne jego karygodne zaniechanie czynności , do których został podobno powołany ! Nie pierwszy to już raz nie zaliczył egzaminu z czujności i z obrony substancji zabytkowej i kulturowej naszego miast. Lista jego win i zaniedbań jest długa i znana a mimo to nadal piastuje ten urząd. To wstyd i niemal ..sabotaż panie m.k.z. !...Kolejny już sabotaż .
- Załączniki
-
- 20210412_162145_0.jpg (148.75 KiB) Przejrzano 8697 razy
-
- 20210412_162605_0.jpg (73.8 KiB) Przejrzano 8697 razy
-
- 20210412_162538_0.jpg (81.4 KiB) Przejrzano 8697 razy
-
- 20210412_162230_0.jpg (120.58 KiB) Przejrzano 8697 razy