Zwiedzanie
Re: Zwiedzanie
Takie są uroki rekonstrukcji. Wyobrażasz sobie niemców i amerykanów mówiących po polsku? Na tym polega klimat wycieczki.
Anglik chyba próbował coś nam powiedzieć ale źle się to dla niego skończyło. Chyba miał zły akcent 

No "anglik" miał ewidentnie przechlapane.
Ale tu słowa uznania dla Roberta
Wkłada dużo serca w swoja rolę, zresztą jak mówi: "Obowiązkiem jeńca jest uciekać".
Ale tu słowa uznania dla Roberta
Wkłada dużo serca w swoja rolę, zresztą jak mówi: "Obowiązkiem jeńca jest uciekać".

A tu kilka moich zdjęć. Pozdrawiam serdecznie pana Roberta.
O baner stowarzyszenia w tle 
Wybiera się ktoś w tą sobotę (26 września) na wycieczkę na teren Zachemu do D.A.G. organizowaną przez Muzeum Okręgowe w Bydgoszczy?
Ja jestem zapisany na godzinę 11.00-poznać mnie będzie można po żółtym "szperaczu", aparacie i maskującym ubiorze
Pozdrawiam
Ja jestem zapisany na godzinę 11.00-poznać mnie będzie można po żółtym "szperaczu", aparacie i maskującym ubiorze
Pozdrawiam
To nie jest już teren Zachemu. A Ty załapałeś się na "suche" zwiedzanie 
Czyżby coś się zmieniło, że już D.A.G. nie jest na terenie Zachemu
?
Z tego co wiem obiekt znajduje się zza płotem należącym do parku przemysłowego, gdzie wejścia są chronione przez ochrone, ale może chodzi o to, że obiekt przejęło muzeum...
Co do zwiedzania-niestety, innej możliwości nie mam, a mam nadzieje, że uda mi się jakieś normalne zdjęcia w pośpiechu zrobić.
pzdr
Z tego co wiem obiekt znajduje się zza płotem należącym do parku przemysłowego, gdzie wejścia są chronione przez ochrone, ale może chodzi o to, że obiekt przejęło muzeum...
Co do zwiedzania-niestety, innej możliwości nie mam, a mam nadzieje, że uda mi się jakieś normalne zdjęcia w pośpiechu zrobić.
pzdr
Zwiedzanie odbywa się na strefie NGL, dawniej znajdowała się na terenie Zachemu dzisiaj to jest teren miasta. Żeby tam dojeschać to trzeba również przejechać przez teren Lasów Państwowych
Tyle pozostało D.A.G. na terenie Zachemu