Forum Bydgoskiego Stowarzyszenia Miłośników Zabytków "BUNKIER"
UWAGA: W przypadku problemów technicznych z forum lub problemów z rejestracją prosimy o kontakt pod adresem: forum@bsmz.org lub prosimy pisać w dziale "POMOC" (dział ten nie wymaga rejestracji).
Muzeum Okręgowe w Bydgoszczy organizuje zwiedzanie strefy NGL dla turystów indywidualnych.
Stowarzyszenie BUNKIER współpracuje z Muzeum zapewniając podczas zwiedzania liczne atrakcje. Do najciekawszych zaliczyć można:
- udział grupy rekonstrukcji historycznej ARIERGARDA
- multimedia
- efekty dzwiękowe
- pirotechnika
Poniżej kilka fotek z imprezy zorganizowanej 25.10.2008 r
strefa NGL jest nadal wykorzystywana turystycznie i naukowo na poziomie kilku procent. potencjał tego miejsca jest znacznie większy. żal, że miasto tego nie chce wykorzystać.
wielkie brawa dla grupy rekonstrukcyjnej !! chlopaki sa rewelacyjni. zawodowcy w kazdym calu - momentami zwatpilem czy wogole mowia po polsku Bylem na wycieczce jesienia 08 i zrobila na mnie niesamowite pozytywne wrazenie.
ps. szkoda mi tylko bylo uciekajacego jenca dostawal niezle ’kopy’ od niemcow zaliczal kilka razy glebe i wysluchiwal obelg... na koniec go zastrzelili a taki mily byl... ale chyba za wolny
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
No z pewnościa za szybko nie biega.Na olimpiade sie nie nadaje A teraz zauważyłem że na zdjęcie się załapałem tylko szkoda że uśmiechu ładnego nie mogłem przygotować :smt044 Grupa rekonstrukcyjna stanowi świetny dodatek do wycieczki.Troche wrażeń z niej zostaje...szczegołnie dym i wybuchy
Wycieczka super . Grupa rekonstrukcyjna dała z siebie wszystko jak również przewodnik.Takich imprez więcej i będzie gites. Ja na pewno się pisze. Pozdrawiam.
DEZERTER pisze:Wycieczka super . Grupa rekonstrukcyjna dała z siebie wszystko jak również przewodnik.Takich imprez więcej i będzie gites. Ja na pewno się pisze. Pozdrawiam.
TAKIEGO przewodnika znajdziesz tylko tutaj wiedza jaka posiada ten czlowiek doprowadza o zawrot glowy
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
DEZERTER pisze:Wycieczka super . Grupa rekonstrukcyjna dała z siebie wszystko jak również przewodnik.Takich imprez więcej i będzie gites. Ja na pewno się pisze. Pozdrawiam.
TAKIEGO przewodnika znajdziesz tylko tutaj wiedza jaka posiada ten czlowiek doprowadza o zawrot glowy
No przypuszczam że większość była...A kto nie był niech żałuje!Oczywiście sposoby zapisów to parodia ale warto czekać na tych listach...oj warto czekać.