Schron pod dworcem Bydgoszcz Główna
-
beermaster
- brak
Schron pod dworcem Bydgoszcz Główna
Witam, czy ktoś ma jakieś informacje na temat schronu plot. do którego wejście znajduje się w przejściu na perony dworca? Może ktoś był w środku i zrobił fotki, ewentualnie posiada schemat pomieszczen? Za udostępnienie będę bardzo wdzięczny.
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Re: Schron pod dworcem Bydgoszcz Główna
ja mam jedynie fotki tunelu do pesy
Pewnie chodzi o drzwi do magazynku przy wejściu na peron 2.
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Te drzwi prowadzą do tajnego, podziemnego miasta znajdującego się pod Bydgoszczą 
Misia pisze:Te drzwi prowadzą do tajnego, podziemnego miasta znajdującego się pod Bydgoszczą
Może i urośniesz jeszcze ale... sama wiesz co
Jeśli chodzi o pytanie, to chyba będzie trzeba zajść do "chłopaków" z Towarzystwa Przyjaciół Koleii i zagadać niech zaglądają na forum i odpisują w tematyce z nimi związanej
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
GrapHite pisze: Może i urośniesz jeszcze ale... sama wiesz co![]()
No co? Przecież nie napisałam, że przy dobrych wiatrach można wyjść z tunelu w schronie w Emilianowie
(dla niewtajemniczonych: wszelkie kilometrowe tunele i inne cuda wianki to mity
-
beermaster
- brak
Misia humor Ci dopisuje przedni
Ja osobiście w podziemne miasta w każdym mieście i za każdymi drzwiami gazoszczelnymi przestałem wierzyć jakieś dwadzieścia lat temu, interesują mnie min. schrony plot. które bywały właśnie w takie drzwi wyposażone. Przechodząc tym przejściem zauważyłem drzwi (niestety nie miałem aparatu fot.) i odezwalo się zboczenie hobbystyczne. Napewno nie snuje domysłow o podziemnych miastach i ukrytych skarbach.
Jak napisalem interesuje mnie schron z czysto technicznej strony i jeszcze kto go zbudował/wyposażył .
Ja osobiście w podziemne miasta w każdym mieście i za każdymi drzwiami gazoszczelnymi przestałem wierzyć jakieś dwadzieścia lat temu, interesują mnie min. schrony plot. które bywały właśnie w takie drzwi wyposażone. Przechodząc tym przejściem zauważyłem drzwi (niestety nie miałem aparatu fot.) i odezwalo się zboczenie hobbystyczne. Napewno nie snuje domysłow o podziemnych miastach i ukrytych skarbach.
Jak napisalem interesuje mnie schron z czysto technicznej strony i jeszcze kto go zbudował/wyposażył .
- night prowler
- brak
- Kontakt:
Misia pisze:No co? Przecież nie napisałam, że przy dobrych wiatrach można wyjść z tunelu w schronie w Emilianowie
I tak jedna z najpilniej strzeżonych tajemnic Bydgoszczy ujrzała światło dzienne.
Tam jest wejście do podziemnego peronu , z którego można dojechać do Hogwardu. 
Audentes fortuna iuvat decoratque corona !!!
Tam uczył sie Hary Portier.
Ja miałem okazję być w schronie,w piwnicach "GRYFA"na Fordońskiej.Drzwi do tych pomieszczeń,mają z 10cm grubości.
-
beermaster
- brak
endi66 pisze:Ja miałem okazję być w schronie,w piwnicach "GRYFA"na Fordońskiej.Drzwi do tych pomieszczeń,mają z 10cm grubości.
Witam, masz może zdjęcia z tego schronu, ewentualnie czy mógłbyś opisać jak wygląda?
-
beermaster
- brak
Dziękuję bardzo, wszystkie foty mile widziane 
magiczne drzwi na dworcu w Bydgoszczy

"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
-
beermaster
- brak
Dzięki za zdjęcie.
Wcześniej nie zauważylem tych jaśniejszych kafelków wokół drzwi. Możliwe, że wcześniej były większe lub wykuto za duży otwór.
Wcześniej nie zauważylem tych jaśniejszych kafelków wokół drzwi. Możliwe, że wcześniej były większe lub wykuto za duży otwór.
-
beermaster
- brak
GrapHite pisze:Jeśli chodzi o pytanie, to chyba będzie trzeba zajść do "chłopaków" z Towarzystwa Przyjaciół Koleii i zagadać niech zaglądają na forum i odpisują w tematyce z nimi związanej
Napisałem na adres kontaktowy, niestety cisza
beermaster pisze:GrapHite pisze:Jeśli chodzi o pytanie, to chyba będzie trzeba zajść do "chłopaków" z Towarzystwa Przyjaciół Koleii i zagadać niech zaglądają na forum i odpisują w tematyce z nimi związanej
Napisałem na adres kontaktowy, niestety cisza
nie pisz do nich na żaden adres... ja się dobijam od kilku miesięcy. Oni chyba tylko telefonicznie są osiągalni albo na piątkowych spotkaniach.