Zapomniane nośniki
Re: Zapomniane nośniki
pamiętam WINDOWS 3.11 na 11 dyskietkach
zabawa była przednia
zabawa była przednia
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Nasza pierwsza stacja dysków do commodore 64 to było coś 
Windowsem 3.11 brat mnie straszył, że mi nagra jak coś popsuję w kompie. Plan został zrealizowany
Windowsem 3.11 brat mnie straszył, że mi nagra jak coś popsuję w kompie. Plan został zrealizowany
A wiecie że do dziś każdy WINDOWS ma z 3.11 coś. Jeśli klikniemy w lewym górnym rogu otwartego okna to rozwinie się menu kontekstowe, a jeśli 2x to zamknie aktywne okno 
- Misia
- Moderator

- Kontakt:
Teraz pytanie: ilu z Was to sprawdziło po przeczytaniu wiadomości? 
Bunkier: a gdzie kaseta??
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Sprzedane.
A perforowane taśmy i karty do pieca 
Grzegorz pisze:A perforowane taśmy i karty do pieca
Nie wszystkie ... Taśma na zdjęciu zawiera program zarządzający do Odry 1305, zwykle nazywany systemem operacyjnym. Zajmował ok. 30 kilosłów 24-bitowych; dla porównania słowo to odpowiednik 4 bajtów. Pamięć operacyjna maszyny (dzisiejszy RAM), początkowo ferrytowa, w wersji podstawowej miała wielkość 32 kilosłów. W latach 70-tych wystarczało ...
1.

2.

do zdjęcia nr 1:
Wiele lat tablica świetlna na Zawiszy była sterowana taką właśnie taśmą!
Wiele lat tablica świetlna na Zawiszy była sterowana taką właśnie taśmą!
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
To znaczy że wynik meczu był z „góry perforowany” 
na bieżąco koleś pisał (robił dziurki) na maszynie, a następnie wprowadzał dane z taśmy
to był klimat
to był klimat