"Szopki" przy ul. Kujawskiej

Zagadki które zostały rozwiązane.

Moderator: krajan

krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

"Szopki" przy ul. Kujawskiej

Post autor: krajan »

Gdzież one? Jak będzie słabo szło, mam szerszy kadr :)

Obrazek
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Re: Drzwi

Post autor: kita »

Te drzwi przypominają trochę budynek który stoi za Kujawską 32 (jak dobrze pamiętam numer)
choć ten murek na końcu jest jakiś niemrawy
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Trafiony zatopiony. Zrobiłem to zdjęcie przy okazji fotografowania Kujawskiej 32. Zastanawia mnie tylko funkcja tych drzwi, bo za każdym z nich jest pomieszczenie. Coś w rodzaju szopki?
damianulo
brak

Post autor: damianulo »

Większość kamienic dysponowała podwórkiem z takimi szopkami dla mieszkańców. Na zasadzie jedno mieszkanie - jedna szopka. Moja babcia, mieszkając w kamienicy na Placu Weyssenhoffa również miała do dyspozycji podobna szopkę.
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Post autor: kita »

Dokładnie Krajan, to składzik, coś w rodzaju piwnicy dla mieszkańców powyższego budynku.
Dzisiaj miałem możliwość podejrzenia zapełnionego takiego pomieszczenia :P dużo słoików z konserwami w nim było ;)

PS.
Co do Kujawskiej 32, wchodziłeś na samą górę?
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
krajan
BSMZ Bunkier
Kontakt:

Tylko zdjęcia z zewnątrz, na rowerze byłem ;)
ODPOWIEDZ