"Szopki" przy ul. Kujawskiej
Moderator: krajan
"Szopki" przy ul. Kujawskiej
Gdzież one? Jak będzie słabo szło, mam szerszy kadr 

Re: Drzwi
Te drzwi przypominają trochę budynek który stoi za Kujawską 32 (jak dobrze pamiętam numer)
choć ten murek na końcu jest jakiś niemrawy
choć ten murek na końcu jest jakiś niemrawy
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Trafiony zatopiony. Zrobiłem to zdjęcie przy okazji fotografowania Kujawskiej 32. Zastanawia mnie tylko funkcja tych drzwi, bo za każdym z nich jest pomieszczenie. Coś w rodzaju szopki?
Większość kamienic dysponowała podwórkiem z takimi szopkami dla mieszkańców. Na zasadzie jedno mieszkanie - jedna szopka. Moja babcia, mieszkając w kamienicy na Placu Weyssenhoffa również miała do dyspozycji podobna szopkę.
Dokładnie Krajan, to składzik, coś w rodzaju piwnicy dla mieszkańców powyższego budynku.
Dzisiaj miałem możliwość podejrzenia zapełnionego takiego pomieszczenia
dużo słoików z konserwami w nim było
PS.
Co do Kujawskiej 32, wchodziłeś na samą górę?
Dzisiaj miałem możliwość podejrzenia zapełnionego takiego pomieszczenia
PS.
Co do Kujawskiej 32, wchodziłeś na samą górę?
Bunkerites of Poland