Maszyny, które lądowały w Bydgoszczy.

Odnośniki do różnych stron związanych z tematyką forum.
Awatar użytkownika
kita
BSMZ Bunkier

Re: Maszyny, które lądowały w Bydgoszczy.

Post autor: kita »

był też DREAM LINER który był i kto wie czy będzie to też perełka :) naszego lotniska :mrgreen:
Bunkerites of Poland

Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Awatar użytkownika
Misia
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Misia »

Tego zapamiętam, jak mi latał nad głową całe dnie...
Ale najbardziej zapamiętam sen, w którym się rozbił i wybuchł :D
ach, piękna to była eksplozja :mrgreen:
WDW
brak

Post autor: WDW »

No niestety, Iskra oblatywana po remoncie rozbiła się w okolicy obecnego Carrefoura, pamiętam huk (mieszkałem niedaleko) i akcję po katastrofie...
Aha, jeszcze jedno, moze mi ktoś wytłumaczy, czemu od pewnego czasu nazwy rosyjskojęzyczne pisze się u nas z angielska? Jaki Sukhoi????? Suchoj, Paweł zresztą mu było. Jaki Mikoyan-Gurevich??? Mikojan i Gurewicz...
Situation Normal All F....... Up
Awatar użytkownika
bunkier
brak
Kontakt:

Post autor: bunkier »

Ja pamiętam słynną kobrę Pugaczowa w wykonaniu Anatolija Kwoczura na SU-27, po tych pokazach w Bydgoszczy samolot odbył naprawę usterki silnika i w podziękowaniu Kwoczur zrobił kilka akrobacji oraz dwie ósemki i odleciał, miałem okazję to również widzieć :)
AERO
brak

Post autor: AERO »

Malo kto wie , że na naszym lotnisku lądował również (na spadochronie) sam ....Felix Baumgartner .
Ten sam, który w ubiegłym roku pobił 4 rekordy świata skacząc ze spadochronem z progu kosmosu.
Baumgartner wykonał pokazowy skok na bydgoskim spadochronowym Red Bull w 2002 roku.
To był niesamowite !
Wyskoczył ze śmigłowca w ok. Łęgnowa i doleciał do lotniska, szybując za pomocą specjalnie uszytego kombinezonu .
Spadochron otworzył na ok . 200 m.
Znalazł licznych naśladowców tego rodzaju spadochroniarstwa.

Tu inny skoczek b.a.s.e.;

http://www.youtube.com/watch?v=TWfph3iN ... re=related
Awatar użytkownika
GrapHite
BSMZ Bunkier

Post autor: GrapHite »

bunkier pisze:Ja pamiętam słynną kobrę Pugaczowa w wykonaniu Anatolija Kwoczura na SU-27, po tych pokazach w Bydgoszczy samolot odbył naprawę usterki silnika i w podziękowaniu Kwoczur zrobił kilka akrobacji oraz dwie ósemki i odleciał, miałem okazję to również widzieć :)

pamiętam te pokazy i "kobrę", to było naprawdę niesamowite, no i żadki widok na naszym niebie
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
wlodi
brak

Post autor: wlodi »

Pamiętam jak przyleciał Herkules w 2002 roku po worki na piasek bo powódź była akurat w Niemczech.
A najbardziej utkwił mi w pamięci przelot nad wieżą bodajże Su 22 bardzo bliski a ja stałem na balkonie wieży. Niezapomniane przeżycie.
Marcin
brak

Post autor: Marcin »

Wiosną tego roku (kwiecień?) na naszym lotnisku na krótko pojawił się C-130 zespołu akrobacyjnego Türk Yıldızları
Greg
brak

Post autor: Greg »

Spitfire - kilka dni po Air Show, chyba w 1996r. miałem szczęście, bo akurat odlatywał do siebie. Niski przelot nad lotniskiem i "pomachanie skrzydłami" na do widzenia - 100 razy lepsze niż na pokazach.
Przelot trzech, może czterech Mi-24 w szyku nad blokiem, szklanki same chodziły :D
WDW
brak

Post autor: WDW »

Spitfire był w 1997, egzemplarz ze sławnego The Old Flying Company, malowanie w barwach samolotu (gen.) Gabszewicza. Pilotował go (czy na pewno?) sławny Mark Hannah, zginął 2 lata później w hiszpańskiej kopii Bf-109.

Ja kiedyś padłem z wrażenia, jak usłyszałem lecącego nad Wzgórzem Wolności Bell UH-1, w barwach Luftwaffe chyba. Czas apokalipsy nad blokowiskiem...
Situation Normal All F....... Up
monter1951
brak

Post autor: monter1951 »

W 1996 na niejednym mieszkańcu Bydgoszczy ten krzyż zrobił duże wrażenie.
Załączniki
img555.jpg
img555.jpg (26.38 KiB) Przejrzano 6427 razy
ODPOWIEDZ