Kafelki z mięsnego w Starym Fordonie
Moderator: krajan
Re: Kafelki
Coś fajnego !
Podobne , stare płytki znajdują się na ścianach sklepu mięsnego przy ul. Nakielskiej \ Ułańskiej .
Nie mogę się tam wybrać .
Podobne , stare płytki znajdują się na ścianach sklepu mięsnego przy ul. Nakielskiej \ Ułańskiej .
Nie mogę się tam wybrać .
ul. Sniadeckich lub w jej poblizu ?.
- TheTerminaThor
- brak
No nie koniecznie zaraz mięsny sklep.Jak wynika z informacji "Spezialgeschäft.Wand und fussbodenbeläge" Czyli "Specjalnosć.Sciany i wykładziny podłogowe"może tym tropem?:)
- TheTerminaThor
- brak
Faust pisze:No nie koniecznie zaraz mięsny sklep.Jak wynika z informacji "Spezialgeschäft.Wand und fussbodenbeläge" Czyli "Specjalnosć.Sciany i wykładziny podłogowe"może tym tropem?:)
Salon o takiej specjalizacji znajdował się w kamienicy Friedrichshof, przy Mostowej.
Po samej kamienicy został kawałek piwnicy pod tarasem, nad Brdą - dawna orientalna knajpa - być może tam jest kawałek ściany z tymi kaflami.
...dlaczego w XXI wieku musimy być ludźmi renesansu? 
- TheTerminaThor
- brak
seba pisze:nie to nie mostowa:)
...żona twierdzi, że to któryś ze starych mięsnych na Gdańskiej - teraz niekoniecznie mięsny. Cieplej?
- TheTerminaThor
- brak
seba pisze:tak, jest to mięsny ale nie na gdańskiej.
Kafle pochodzą zapewne ze składu na Garbarach - od Pawła (Paula) Maiwalda - co do reszty - poddaję się...
Coś mi dzwoni...na 3 Maja też nie były jakieś resztki kafli?:)
Oliko pisze:Coś mi dzwoni...na 3 Maja też nie były jakieś resztki kafli?:)
zimno ... to optycznie mamy dzisiaj na zewnątrz przez leżący śnieg.
Bunkerites of Poland
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej przyjaźni. Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą
Kafelki można znaleźć w mięsnym w Starym Fordonie na Rynku, bardzo klimatyczny sklep:)
Pozdrawiam. Seba