Żywe torpedy
-
Dziki_Koziol
- brak
Żywe torpedy
Witam.
Dziś oglądałem na TVP Historia film dokumentalny o ochotnikach do polskich "żywych torped". Jedną z wielu ilustracji była notka prasowa, że na ochotnika zgłosiła się pani Zofia Pudlewska (nie jestem pewien czy dobrze zapamiętałem) z Bydgoszczy, zamieszkała Plac Poznański 5 m. 3. Może to kogoś zainteresuje. Film nosił tytuł: "Na dnie z honorem lec", rok produkcji bodajże 1996.
Dziś oglądałem na TVP Historia film dokumentalny o ochotnikach do polskich "żywych torped". Jedną z wielu ilustracji była notka prasowa, że na ochotnika zgłosiła się pani Zofia Pudlewska (nie jestem pewien czy dobrze zapamiętałem) z Bydgoszczy, zamieszkała Plac Poznański 5 m. 3. Może to kogoś zainteresuje. Film nosił tytuł: "Na dnie z honorem lec", rok produkcji bodajże 1996.
- krzysztof drozdowski
- brak
- Kontakt:
Re: Żywe torpedy
Jest też publikacja Polskie Żywe Torpedy -autor Klatka Narcyz traktująca o tym temacie. W tekście można znaleźć wielu Bydgoszczan.
krzysztof drozdowski pisze:Jest też publikacja Polskie Żywe Torpedy -autor Klatka Narcyz traktująca o tym temacie. W tekście można znaleźć wielu Bydgoszczan.
Pod linkiem podanym przez Bunkra jest informacja o tej pozycji książkowej
Z serii Wielki Leksykon Uzbrojenia ukazał się tom 63 pt "Żywe torpedy-legion samobójców". Autorem jest Mariusz Borowiak. 63 strony bogato ilustrowane. Niech Was nie zmyli torpeda na okładce, to niemiecki "Neger"
Książeczka warta uwagi, doskonale ilustruje spontaniczny zryw jaki zaprzątnął ogólnopolską prasę. Polecam.
Książeczka warta uwagi, doskonale ilustruje spontaniczny zryw jaki zaprzątnął ogólnopolską prasę. Polecam.
teraz pojawił się ten tom?
"Czekając na idealny moment, możesz nigdy nie rozpocząć dzieła. Zaczynaj już! Zaczynaj tam, gdzie jesteś i jako ten, kim jesteś" - H. Jackson Brown
Trzy tygodnie temu, ale jak widzę w empiku w Galerii Pomorskiej, jeszcze jest.